Amare fo All
Bij Amare vinden we het belangrijk dat theater en cultuur toegankelijk voor iedereen! Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Daarom werken wij aan het toegankelijk maken van onze programmering. Hierin werken we samen met een aantal gespecialiseerde organisaties.
Voor bezoekers die slecht(er) of niet horen
Gehoorondersteuning
In het Danstheater en in de Concertzaal is een systeem aanwezig voor mensen die niet of slecht(er) horen. Je hebt hiervoor een ontvanger nodig die vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling verkrijgbaar is bij de receptie. Dit is geen ringleiding.
- Indien je een hoortoestel hebt met PTT-stand/inductie, kun je gebruik maken van inductie-haakjes. Deze krijg je met het systeem meegeleverd van de receptie.
- Indien je een inductie-loos hoortoestel hebt of géén hoortoestel gebruikt, verzoeken we bezoekers om zelf een koptelefoon of oordopjes met mini-jack aansluiting mee te nemen, deze kunnen worden aangesloten op de ontvanger. Het is ook mogelijk een koptelefoon te lenen bij onze receptie.
In de Amare Studio, Conservatoriumzaal en de Nieuwe Kerk is er geen ondersteuningssystemen aanwezig.
Gebarentolk
Om voorstellingen toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden zetten wij Nederlandse gebarentolken en schrijftolken in. Deze gebarentolken zijn goed zichtbaar op plekken die hiervoor gereserveerd zijn. Het boeken van deze plaatsen kan via de kassa, per mail kassa@amare.nl of telefonisch via het bespreekbureau.
Voorstellingen met gebarentolk:
Voor bezoekers die slecht(er) of niet zien
Praktisch
In alle zalen zijn er standaard 4 zitplaatsen geblokkeerd voor mensen die slecht(er) of niet zien op de eerste rij (dit zijn 2 zitplaatsen in de Amare Studio). Het boeken van deze plaatsen kan via de kassa, per mail kassa@amare.nl of telefonisch via het bespreekbureau.
Hulphond
Het meebrengen van een getrainde hulphond is toegestaan. We verzoeken bezoekers wel om dit van tevoren aan te geven zodat ons personeel hiervan op de hoogte is. Dit kan per mail via kassa@amare.nl.
Stichting Komt het zien!
Stichting Komt het zien! maakt theaterbeleving mogelijk voor mensen die niet of slecht(er) zien middels live audiodescriptie en speciale inleidingen. Komt het zien! vangt de bezoekers op in het theater bij een goed bereikbare centrale plek (gemarkeerd met een eigen vlag).
Voorafgaand de voorstelling
Een paar dagen voor de voorstelling ontvangen bezoekers per e-mail een introductie. Deze is beschikbaar als digitale tekst én als gesproken audio. De introductie bevat visuele informatie over de kostuums, het decor en acteurs. In het theater zet Komt het zien! een verzamelplaats op met een herkenbare vlag en verzorgen ze voorafgaand aan de voorstelling een zogenaamde meet & feel inleiding. De invulling hiervan varieert per voorstelling, maar de blindentolk beschrijft altijd het decor en de kostuums. Meestal kun je kennismaken met de stemmen van de acteurs, en kun je de kostuums en het decor van dichtbij bekijken of tasten.
Tijdens de voorstelling
Tijdens de voorstelling beschrijft een blindentolk wat er te zien is via een koptelefoon. Via de koptelefoon hoort men alleen de blindentolk. Tekst, zang en muziek van de voorstelling hoort men rechtstreeks zoals ieder ander. De doelgroep zit gewoon tussen het reguliere publiek. De blindentolk zit onzichtbaar in een geluidsdichte ruimte (meestal de lichtcabine) en stoort dus verder niemand.
Voorstellingen met Komt het zien!:
Voor bezoekers met een fysieke beperking
Bezoekers in een rolstoel
Voor informatie rondom zaaltoegankelijkheid met een rolstoel adviseren we je om de pagina Zalen & Openbare ruimtes raad te plegen. Hier vind je alle informatie omtrent toegankelijkheid in en rondom de zalen voor bezoekers in een rolstoel.
Kaarten bestellen
Het bestellen van een rolstoelplaats is momenteel nog niet mogelijk via onze website. Het boeken van rolstoelplaatsen kan via de kassa per mail kassa@amare.nl of telefonisch via het bespreekbureau.
Groepsbestellingen
Het is bij de meeste van onze zalen mogelijk om met een groep rolstoelgebruikers de voorstelling of het concert bij te wonen en bij elkaar te zitten. Ook hiervoor moet er contact worden opgenomen met de kassa.
Garderobe en kluisjes
De garderobe op de 1e verdieping van Amare (bij de traptribune) heeft twee speciale verlaagde secties die voldoen aan het ITS-keurmerk. Deze balie is 1 meter hoog volgens ITS-keurmerk. Naast de garderobe bevinden zich de kluisjes, waarvan de gehele onderste rij toegankelijk is voor bezoekers in een rolstoel. Deze kluisjes bevinden zich op ±52 cm vanaf de grond.
Tourniquetdeuren
Om Amare binnen te komen moeten bezoekers door tourniquetdeuren. Er zijn geen reguliere deuren die door bezoekers gebruikt kunnen worden. Op de tourniquetdeuren zit een knop waarmee de rolstoelstand kan worden ingesteld. De deuren draaien dan op een langzame stand waardoor doorgang makkelijker wordt. De afmeting van één sectie is ten minste 1,2 m2 en kan een gemiddelde rolstoel en een mede-bezoeker kwijt.
Afzetten & Parkeren
- In verband met bouwwerkzaamheden is het voorlopig niet mogelijk om met de auto direct voor de ingang van Amare afgezet te worden. De meest dichtstbijzijnde plek is aan de Turfhaven (Centraal Station-zijde) en is op ±100 meter afstand tot de ingang. Met de auto rijdt je aan over de Fluwelen Burgwal, over de trambaan ter hoogte van de Muzentoren. Daar kan de bezoeker worden afgezet. De auto kan geparkeerd worden in Q-Park Muzenplein.
- Q-Park Spui ligt direct onder Amare je kan gemakkelijk vanuit de parkeergarage met een lift in Amare komen. De parkeergarage heeft 3 parkeerplaatsen voor gebruikers van een rolstoel die vlak bij de liftdoorgang zijn.
- Bezoekers van de Nieuwe Kerk kunnen voor de deur worden afgezet via de oprijlaan van de Nieuwe Kerk. De auto kan hier niet blijven staan, maar kan bijvoorbeeld geparkeerd worden in een van de Q-Park parkeergarages hieromheen gelegen.
Gebruikers van een scoot-mobiel of rollator
Gebruikers van een rollator of scootmobiel zijn van harte welkom in Amare. De scootmobiel of rollator kan echter niet mee de zaal in tot aan de zitplaats van een bezoeker. Rollators worden bij de concertzaal gestald in de gang bij Ingang 1 en bij het Danstheater achter Rij 23 in de zaal.
Voor gebruikers van een scootmobiel zijn er twee mogelijkheden om zich te verplaatsen naar de zitplaatsen in de zaal.
1. De scootmobiel wordt geparkeerd op de begane grond bij een oplaadstation (vlakbij de kassa). Bij de kassa kan er een leenrolstoel opgehaald worden waarmee de bezoeker zich naar de zitplaats in de zaal kan verplaatsen.
2. De bezoeker gaat met de scootmobiel naar de Foyer van de zaal en stapt daar over op een leenrolstoel (of loopt, waar mogelijk).