huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting

Binnenkort

Stories

De schoonheid van spirituele muziek door de lens van Festival Sacred Songs

Gedurende de maanden oktober en november vieren we Festival Sacred Songs. Blik hier met ons terug op de prachtige producties binnen het festival.

Luister naar de makers van turboslapstick Knock-Out

In deze podcast vertellen de makers je alles over hun voorstelling Knock-Out: “Een mix van slapstick, actie en komedie.” Je ziet het op 12 en 13 november in Amare.

Deze expositie stelt migratieproblematiek aan de kaak

In de nieuwe tentoonstelling (UN)DOCUMENTED MIGRATION van de studenten van de MA Photography & Society (KABK) worden thema’s rondom de niet-gereguleerde migratie van Mexico naar de Verenigde Staten onderzocht.

Le Sacre: ooit verguisd, nu gevierd

Er is iets heel bijzonders aan de hand met Le Sacre du Printemps. Het is een compositie die niet dateert. Ondanks dat het al een dik eeuw oud is, klinkt de muziek fris en levendig.

De geschiedenis van de opera in vogelvlucht

Een overdreven gesticulerende, veel te dikke sopraan die wijnglazen breekt met haar stem: stereotypes over opera liegen er niet om en kunnen nog al afschrikken. Maar er gaat een magische wereld schuil achter dit prachtige genre.

Herfstvakantie: Amare in het teken van Festival De Betovering

De nachten worden langer, de dagen worden korter en de zon maakt plaats voor wind en regenbuien. Met andere woorden: het is weer herfstvakantie! En die vakantie draait bij Amare om Festival de Betovering.

Alles over Divali, het lichtjesfeest

In Amare vieren we op 23 oktober Divali, één van de belangrijkste feesten binnen het Hindoeïsme. In dit artikel duiken we dieper in de oorsprong en de viering van Divali, oftewel het Lichtjesfeest. 

Ontdek de Japanse klassieke muziek-traditie bij Amare

Het is duidelijk: we plukken in Den Haag de vruchten van de rijke Japanse klassieke-muziekcultuur. Weten hoe dat klinkt?