huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting

Stories

Minidocu TV West: Amare, de Geliefde van de Stad

In de mini-documentaire van Omroep West, gemaakt door programmamaker Erik Kooyman, zien we wat Amare voor de stad Den Haag gaat betekenen en wie haar bewoners zijn. Je krijgt onder meer een kijkje bij…

Wij Den Haag Journaal #4

Al maanden werkten speciaal samengestelde ensembles en dansgezelschappen uit de stad toe naar het grote openingsfestival in Amare. Helaas gingen de presentaties tijdens het Open Festival niet door van…

De week van Little Amal

Van 15 t/m 19 november was Little Amal te gast in Den Haag, op uitnodiging van Amare! Want de stad van Vrede en Recht mocht niet ontbreken in de bijzondere reis van Little Amal. Het was een bijzondere…

Bedrijfskleding voor het eerst geshowd in Amare

Bij Amare mocht het personeel deze maand wel heel bijzondere pakjes openmaken: de nieuwe bedrijfskleding, ontworpen door bekende Haagse modeontwerper Michael Barnaart! Achter de kassa, in het restaura…

Little Amal opent Amare, op een nieuw begin!

Op vrijdagavond 19 november werd het nieuwe cultuurhuis Amare geopend met een bijzonder openingsritueel, met Little Amal als hooggeëerde gast. Achter de ramen van Amare speelde zich een muzikale belev…

You are my Sunshine!

Op dinsdag 16 november had Amal weer een mooie dag in Den Haag! Na een lange eenzame reis van 8.000 kilometer kwam Little Amal aan bij basisschool De Bonte Vlinder. Hier heeft ze onder begeleiding van…

Aankomst Little Amal in Madurodam

Little Amal is van 15 t/m 19 november te gast in Den Haag, op uitnodiging van Amare! Want juist Den Haag, de stad van Vrede en Recht, mag niet ontbreken in de bijzondere reis die Little Amal maakt.  L…

Wij Den Haag Journaal #3

Overal in de stad wordt gerepeteerd voor de opening van Amare. In het derde Wij Den Haag Journaal gaan we langs bij Show- en Drumfanfare METRO Scheveningen in Duindorp. Zij spelen straks mee in de Par…

Wij Den Haag Journaal #2

Tientallen creatieven, artiesten, amateurmuzikanten en stadsgenoten werken op dit moment toe naar  het Open Festival in Amare. Al maanden repeteren ze in uniek samengestelde ensembles en dansgezelscha…

Samenwerken volgens Harrie van de Louw, directeur van De Vaillant

Dat Amare onder de noemer 'Wij Den Haag' de samenwerking aangaat met partners in de stad, opent deuren voor iedereen. En dat is ook goed voor de andere theaters in de stad, vindt directeur Harrie van …

Wij Den Haag Journaal #1

Tientallen creatieven, artiesten, amateurmuzikanten en stadsgenoten werken op dit moment toe naar  het Open Festival in Amare. Al maanden repeteren ze in uniek samengestelde ensembles en dansgezelscha…

De 5 highlights van Amare

Nog geen rondleiding gehad in Amare? ook digitaal kun je alvast wat meer te weten komen over het nieuwe cultuurhuis aan het Spuiplein. Speciaal voor jou hebben wij vijf plekken in het gebouw geselecte…

Maak kennis met het interieurontwerp van Amare

Amare bestaat uit veel meer dan vier grote zalen: ook de ruimtes daartussen krijgen een eigen gezicht. Dat hebben we te danken aan een gedreven team van architecten en interieurontwerpers. Van marktpl…

Vijf tips voor deze herfst van onze programmeur Corné Ran

Waar moeten we deze herfst naar gaan luisteren? Wij gingen in gesprek met Corné Ran van de afdeling programma met de vraag welke concerten we echt niet mogen missen!

New European Ensemble treedt dit seizoen zeven keer op in Amare

Opgericht in 2009 weet het New European Ensemble zich tot op de dag van vandaag te onderscheiden als een van de beste ensembles van Nederland (Nieuwe Noten). De Volkskrant en het NRC bejubelden het en…

Divali 2021 in Den Haag

Eind oktober staat Den Haag weer in het teken van Divali. Het lichtjesfeest dat wordt gevierd in de Hindoestaanse gemeenschap, en daarbuiten, pakken we dit jaar groots aan met muziek, optredens bezinn…

What's new? Vooruitblikken met programmeur Joost Heijthuijsen

Als programmeur stadsprogramma, folk- en popmuziek neemt Joost Heijthuijsen je graag mee langs zijn pareltjes uit de agenda. 

Ik ben Amare: Behind the Shoot deel 2

Op 16 augustus is het tweede deel van onze introductiecampagne is van start gegaan! Met vier nieuwe portretten geven we een vrolijke doorsnede van de artiesten, musici en studenten die straks Amare ga…

Actueel

Theater tijdelijk gesloten in verband met coronamaatregelen

De op vrijdagavond 14 januari afgekondigde nieuwe coronamaatregelen betekenen helaas dat ons theater in ieder geval gesloten zal blijven tot en met 25 januari. Lees hier meer.

Kaartverkoop Februari Festival van start

Van woensdag 23 t/m zondag 27 februari presenteren we de feestelijke eerste lustrumeditie van het jaarlijkse Februari Festival, dat dit jaar in het teken staat van de Oostenrijkse componist Franz Schubert (1797-1828).

Voorstellingen A Christmas Carol geannuleerd

Tot onze grote spijt hebben Amare, De Dutch Don't Dance Division en Residentie Orkest Den Haag vandaag in gezamenlijk overleg besloten om de voorstellingen van A Christmas Carol van 25 t/m 29 december 2021 te annuleren.

Een veilig theaterbezoek

De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten staan in deze tijd natuurlijk voorop. Lees hier meer over de maatregelen rondom je bezoek aan Amare en de Nieuwe Kerk.

Terugblik openingsweekend Amare

Van 19 t/m 21 november openden wij toch onze deuren met een aangepast introductieprogramma. Het werd een verrassend feestje vol met muziek in alle stijlen, dans, swingende hits, street art, circus en nog veel meer.

Amare is geopend!

Vrijdagavond 19 november werd Amare geopend met een bijzonder openingsritueel met Little Amal als hooggeëerde gast. Achter de ramen van Amare speelde zich een muzikale belevenis af. Kijk hier de uitzending terug.

Aankomst Little Amal in Madurodam

Op maandag 15 november kwam Little Amal, na haar reis van duizenden kilometers, aan in Den Haag. Ze werd in Madurodam welkom geheten. Bekijk hier de foto's.

 

Duurzaamheid in Amare

Toewerkend naar de officiële opening is Amare op verschillende manieren duurzaam en maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Lees meer over wat wij doen op dit gebied.

Bekijk nu het eerste Wij Den Haag Journaal!

Tientallen creatieven, artiesten, amateurmuzikanten en stadsgenoten werken op dit moment toe naar  het Open Festival in Amare. In het Wij Den Haag Journaal volgen we deze producties op de voet, kriskras door de stad.

Little Amal komt naar Den Haag

Ze is 10 jaar oud en reist helemaal alleen van de Turks-Syrische grens naar Europa. Ze legt 8.000 kilometer af. Te voet, op zoek naar haar moeder. Haar naam is Little Amal. 

Jeugd- en familievoorstellingen beleef je in Amare!

Niets is mooier dan samen onvergetelijke herinneringen maken. Dat kan bij Amare! Bij ons is iedereen welkom om, misschien wel voor de eerste keer, in aanraking te komen met theater.

Meer dans in Amare met Fonds Internationale Dans

Dansorganisaties in Den Haag bundelen de krachten voor meer internationale dans in Amare

Terugblik Open Huis

Ruim 5.000 bezoekers mochten wij afgelopen weekend verwelkomen in Amare! Ook al was het gebouw van binnen nog niet helemaal af, toch kwamen jullie in groten getale een kijkje nemen en sfeer proeven.

Koninklijk Paar bij feestelijke overdracht Amare

Op donderdagavond 2 september hadden wij bijzonder bezoek! Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima waren aanwezig bij de feestelijke overdracht van Amare. Tijdens deze avond droeg de gemeente Den Haag Amare over aan alle bewoners. 

Amare: the facts

In augustus en september 2021 verhuizen Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater naar het hartje van de stad. Het Koninklijk Conservatorium volgt begin 2022. Amare wordt een plek voor ontmoetingen, bespiegelingen en nieuwe ontdekkingen. 

Amare in het nieuws

Wat staat er nu allemaal te gebeuren in Amare de komende maanden? Sinds de start van onze tweede introductiecampagne en in aanloop naar het Open Huis, werd hier in augustus volop over gepraat en geschreven. We hebben een aantal artikelen op een rijtje gezet.

Ik ben Amare: Behind the Shoot

Op 16 augustus is het tweede deel van onze introductiecampagne is van start gegaan. Met vier nieuwe portretten geven we een vrolijke doorsnede van de artiesten, musici en studenten die straks Amare gaan bewonen.

Jan Zoet vertelt over Amare op Radio 4

Nog één maand te gaan en dan is er voor het eerst publiek welkom in Amare. Directeur Jan Zoet vertelt in een interview op Radio 4 wat er allemaal staat te gebeuren.

MEYER-CHAFFAUD zoekt deelnemers performance

MEYER-CHAFFAUD zoekt 50 enthousiaste amateurs, die mee willen doen aan de performance Body Landscape tijdens het openingsweekend van Amare op 19 en 20 november.

Terugblik Februari Festival 2021

Afgelopen week stond het Februari Festival in het teken van Camille Saint-Saëns, met 12 concerten verspreid over vijf dagen in de Nieuwe Kerk. Bekijk hier de foto's!

Video: maak kennis met het interieurontwerp van Amare

Amare bestaat uit veel meer dan vier grote zalen: ook de ruimtes daartussen krijgen een eigen gezicht. Dat hebben we te danken aan een gedreven team van architecten en interieurontwerpers. Kijk mee en ontdek hoe zij Amare voor zich zien.

Amare Podcast: Inclusiviteit is...

Amare heeft de ambitie een podium van, voor en door de stad te worden. Maar hoe realiseer je dit als theater? En hoe definieer je het begrip ‘inclusiviteit’? In deze podcastserie gaan experts hierover in gesprek onder leiding van Paula Udondek.

Inzoomen op het veelbewogen leven van Camille Saint-Saëns

De vierde editie van het Februari Festival staat voor de deur! Met deze keer een hoofdrol voor de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921). Corné Ran, programmeur klassieke muziek, praat je bij over deze markante componist en zijn muziek.

Herbs Hospitality wordt horecapartner Amare

Herbs Hospitality gaat de inrichting van restaurants en catering in Amare op zich nemen. Herbs Hospitality is een nieuwe naam in de Haagse horeca, maar de ondernemers in deze samenwerking hebben de afgelopen 20 jaar hun sporen in de branche al verdiend. 

Ik ben Amare: Behind the Shoot

Op 15 juni lanceerden wij onze introductiecampagne om Amare onder de aandacht te brengen. Kijk mee achter de schermen.

In beweging met Leontien Wiering

Het was een veelbewogen jaar voor het Zuiderstrandtheater en Amare. Zakelijk directeur Leontien Wiering geeft ons een kijkje in de keuken. “Wij gaan een heel nieuw avontuur met elkaar aan.” Een persoonlijk gesprek over beweging, inspiratie en doorzetten.

Februari Festival 2021 gaat door!

Van 30 juni t/m 4 juli viert het Februari Festival alsnog de vierde editie, met een hoofdrol voor de Franse componist Camille Saint-Saëns. Nederlandse musici van wereldklasse delen samen het podium met aanstormend talent en internationale ensembles in de Nieuwe Kerk.

Bespreekbureau in Nieuwe Kerk

Vanaf  15 juni is het Bespreekbureau voor Amare en de Nieuwe Kerk in de Nieuwe Kerk, Spui 175, tegenover Amare gevestigd. 

Vooruitblik programma seizoen 2021-2022

Komend seizoen nemen we vanuit het Zuiderstrandtheater onze stevige wortels, die liggen in de muziek en dans, mee terug naar de stad. Daarnaast maken we bij Amare ruim baan voor opera, muziektheater, musical, show, cabaret en circus.

Interview met Simone Lamsma

Topvioliste Simone Lamsma is komend seizoen artist in residence bij Amare, het Residentie Orkest en Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ronald Touw, violist van het Residentie Orkest, sprak met haar over de residency, de lockdown en haar prachtige Stradivarius-viool. 

Jan Zoet: 'Een onverwacht en overrompelend afscheid'

In het Zuiderstrandtheater waren op 14 mei meer dan 600 mensen getuige van een onvergetelijke concertavond in het kader van de ‘fieldlabs’. Het lange, hartverwarmende applaus vertelde vele verhalen, schrijft directeur Jan Zoet.

Op de bouwplaats: de laatste update...

Deze maand deelt Bouwcombinatie Cadanz alweer de laatste update over de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.

Sneak peeks in de zalen

Zo af en toe kunnen wij al een blik naar binnen werpen in het prachtige gebouw aan het Spuiplein. Zonde om dat niet te delen natuurlijk! 

Vooruitblikken met Geesje Prins

Wat mogen we straks op de podia van Amare verwachten? Hoofd programma Geesje Prins is met haar collega’s nu al druk bezig om het programma vanaf september 2021 vorm te geven. We blikken vooruit.

Raad van Toezicht Stichting Amare weer op volle sterkte

De Raad van Toezicht van Stichting Amare is vanaf januari 2021 versterkt met drie nieuwe, zeer deskundige leden.

Een gesprek met directeur Jan Zoet

In september 2021 opent Amare haar deuren. Een nieuw cultuurhuis aan het Spui in Den Haag. Met vier grote zalen en een oppervlakte van 7,5 voetbalvelden wordt het dé plek om theater, dans, concerten en meer unieke podiumkunst te beleven. 

Jouw business event in Amare

4 zalen met elk een geheel eigen sfeer en karakter, 8 foyers, 8 vergaderzalen en 2 restaurants. Binnenkort beschikt Den Haag over een congres- en evenementenlocatie van (inter)nationale allure. 

Amare door de ogen van Thomas Offermans

Al ruim 5 jaar geleden zat architect Thomas Offermans namens Jo Coenen Architects & Urbanists met NOAHH aan de tekentafel om Amare vorm te geven. “Nu pas zien we waar we toen over na hebben gedacht.”