Proximity Music: Visceral Acts

Onderdeel van Rewire Festival 2023 van 7 - 9 april

Proximity Music is een gezamenlijk tentoonstellingsprogramma, opgericht in 2021 door iii en Rewire, waarin muziek, architectuur, technologie, ritueel en spel aan elkaar worden verbonden door het creëren van ervaringen waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Kom langs en ontdek het zelf! Van 7-9 april 2023 in Amare en omgeving tijdens Rewire Festival. Dagelijks van 12:00 - 20:00 met gratis toegang. Sommige installaties blijven langer in Amare te zien in het kader van Open Amare. Hieronder vind je meer over de artiesten en hun installaties:

Over Proximity Music: Visceral Acts

Proximity Music: Visceral Acts is een tentoonstelling die ertoe uitnodigt om, op een speelse wijze, zowel lichamelijk als geestelijk aan de tentoonstelling deel te nemen. Ontstaan ten tijde van een gezondheidscrisis, biedt de tentoonstelling een breed spectrum aan werken waarin gevestigde ideeën over lichamelijke en geestelijke gezondheid worden onderzocht en bevraagd. Via persoonlijke, creatieve en veelal onorthodoxe benaderingen laten kunstenaars ons, door zowel terug als vooruit te blikken, in aanraking komen met verschillende vormen van kennis. Wanneer oude gewoonten ontoereikend blijken om staande te blijven in roerige tijden, kunnen we dan iets leren van de creatieve praktijk van kunstenaars, die ons mogelijk kan helpen in onze zoektocht naar een nieuw equilibrium?

Lees meer op de website van Rewire Festival

Meer in Amare:

Jett Rebel eert zijn helden

wo 17 mei ’23 / 20:15 - 22:15

Rewire Festival

Internationaal festival voor avontuurlijke muziek

do 6 apr ’23 / 12:00 - zo 9 apr ’23 / 23:00

Alune Wade

Afrikaanse jazz & Afrobeat door meester basgitarist

zo 2 apr ’23 / 20:00 - 21:30