Social Dance: Tango Mooovs

Argentijnse Tangosalon
Wed 24 Apr - Wed 26 Jun
Wed 24 Apr ’24
-
Wed 26 Jun ’24

Tango Mooovs organiseert een maandelijkse Agentijnse Tangosalon op het Kunstenplein in Amare. De avond begint met een voor iedereen toegankelijke introductieworkshop, aansluitend is iedereen vrij om mee te dansen. 

Programme

19:00 - 20:00: introductieworkshop 
20:00 - 23:00: vrij dansen

Op woensdag 29 mei is er een speciale editie van de tangosalon: deze avond speelt een live orkest mee tijdens de dansavond! De muziek wordt verzorgd door Orquesta Tipica Del Mosa, een tango-orkest uit Den Haag. Het orkest is in 1996 gestart als een kennismakingscursus bij het Koorenhuis, en is daarna uitgegroeid tot een zelfstandig en hecht amateurorkest met vijftien spelers. Het orkest staat onder muzikaal leiding van Gerard van Duinen.

Van 19:00 - 20:00 uur is iedereen van harte welkom bij de introductieworkshop. Aansluitend kun je meteen de dansvloer op, tot rond 23:00 uur.

De muziek wordt verzorgd door wisselende DJ's, met tango-klassiekers uit de Gouden Eeuw.

Deelname aan deze tango-avond is gratis.

Part of

Social Dance
Op het Kunstenplein in Amare worden regelmatig gezellige social dances georganiseerd, in verschillende dansstijlen zoals latin, tango en lindy hop. Op deze avonden is iedereen welkom om mee te dansen, of je nu voor het eerst een dansstijl komt uitproberen of al jaren op de dansvloer staat. Een social dance begint vaak met een dansworkshop in een stijl die aansluit bij de muziek van de avond. De muziek wordt verzorgd door een DJ, soms is er zelfs live muziek verzorgd door een band, ensemble of orkest. De social dances organiseert Amare samen met dansscholen uit Den Haag.