Toptalent in Amare

Residentie Orkest
Ontmoet de sterren van morgen
Fri 15 Sep 20:15 - 22:30
Fri 15 Sep ’23
20:15 - 22:30
  • Fri 15 Sep ’23
    20:15 - 22:30
    Concertzaal

Drie jonge, net afgestudeerde talenten spelen en dirigeren de sterren van de hemel. Gepassioneerd, adembenemend en met een tomeloze energie.

Programme

Vaughan Williams The Lark Ascending
Clara Schumann Pianoconcert
Jean Sibelius Humoresque nr. 5
Ludwig Beethoven Symfonie nr. 1

De passie spat van de drie jonge musici van vanavond: dirigent Chloe Rooke, pianist Nikola Meeuwsen en violiste Coraline Groen zijn de sterren van morgen. Prijswinnende talenten die je, jong als ze zijn, gepassioneerd meevoeren in een romantisch avontuur met werken van Vaughan Williams, Schumann, Sibelius en Beethoven.

De Haagse pianist Nikola Meeuwsen is een van de grootste pianotalenten van Nederland. Hij won in 2019 de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award en in 2022 de Grachtenfestival-prijs. Zijn vertolking van het weinig uitgevoerde Pianoconcert van Clara Schumann wordt fascinerend. Coraline Groen won in 2020 het Vioolconcours Oskar Back. Zij speelt vanavond het adembenemend mooie The Lark Ascending van Vaughan Williams. Dirigent Chloe Rooke won in 2021 met haar tomeloze energie en aanstekelijk plezier de publieksprijs van de vooraanstaande Donatella Flick LSO Conducting Competition en was prijswinnaar van de International Conducting Competiton Rotterdam. Drie talenten die zonder twijfel je hart raken.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.

Performers

Chloe Rooke dirigent
Nikola Meeuwsen piano
Coraline Groen viool