Zara

Masters of Anatolia
Thu 5 May 20:00
Thu 5 May '22
20:00
  • Thu 5 May '22
    20:00
    Past event

Zara is zoals we zeggen 'one of a kind'. De Turkse zangeres met haar fabelachtige mooie stem beweegt zich moeiteloos langs zeer uiteenlopende stijlen. Van volks- en kunstmuziek tot Soefimuziek en klassiek. Met haar diepgang en perfecte stembeheersing is zij als geen ander in staat het Turkse folk-repertoire in de meest pure en oorspronkelijke manier uit te voeren. Twee jaar geleden speelde ze voor een compleet uitverkocht Concertgebouw. Eindelijk mogen we Zara verwelkomen in Den Haag in de gloednieuwe concertzaal van Amare!

Met haar diepgang en perfecte stembeheersing is zij als geen ander in staat het Turkse folk-repertoire in de meest pure en oorspronkelijke manier uit te voeren. Dit doet zij geheel in lijn met haar status als een van de meest toonaangevende Turkse artiesten van dit moment. Bijzonder is Zara's perfecte beheersing van de maqams. Deze Arabische toonladders zijn illustratief voor het regionale repertoire, zowel in folk als ook in klassiek en pop. Zara beheerst ze aansprekend en overtuigend, en daarmee  verbindt haar performance luisteraars van over de hele wereld.

Zara komt naar Amare in het kader van de gloednieuwe concertserie Masters of Anatolia. Samen met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Daarnaast sluiten we de concertreeks af met een heus Anatolisch festival in Amare.

Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen. 


Masters of Anatolia is een initiatief van Stichting Mystiek Mediterrane Muziek en Mystiek Productions in samenwerking met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen.

Tip! Heb je een Ooievaarspas? Boek dan je kaartje bij de kassa met 50% korting!

Performers

Van en met Zara