Lavalu

Earthbound
Thu 21 Apr 20:00
Thu 21 Apr '22
20:00
  • Thu 21 Apr '22
    20:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk
    Past event

LAVALU {1979}, geboren in Cleveland (USA), is pas 4 jaar oud wanneer haarmoeder haar voor het eerst naar pianoles brengt. Daarna bestudeert ze jarenlang de classics en keert ze na al haar uitweidingen in de muziek steeds terug naar haar piano.

Nu is LAVALU componist, songwriter en zangeres en schenkt ze leven aan de noten en woorden die ze schrijft tijdens het creëren van een samensmelting tussen klassieke- en popmuziek. LAVALU’s muziek is gevuld met gelaagde composities, diepe betekenisvolle teksten en popsongs die zijn geladen met een zinnelijke atmosfeer. Dit allemaal terwijl ze flirt met scheurende klassieke cello’s, moderne loopstations en effect-pedalen.

In 2017 debuteerde LAVALU haar eerste album ‘Solitary High’ in de trilogie‘ Rise’. Na het tweede album ‘Midair’ in 2019, keert LAVALU in 2022 terug met het derde en laatste album van de trilogie. Op 'Earthbound' componeert en speelt de songwriter en artiest voor het eerste in trio-formatie. Samen met Roosmarijn Tuenter (altviool en zang) en Paul Rittel (cello en zang) heeft LAVALU een album gemaakt dat luisteraars een veilige haven biedt. Het nodigt de luisteraar uit om te reflecteren op thema's als vrouwelijkheid, geestelijke gezondheid en de verschillende aspecten van een moeder zijn.

Op 7 maart was LAVALU te gast in de Talkshow M, waar ze 'Another Love' van Tom Odell zong. Op 25 maart is tijdens het Radio 4 programma‘ Podium’ (presentatie: Dieuwertje Blok) de nationale radio-première van‘ Earthbound’ te horen, waar LAVALU songs van haar nieuwe album live zal presenteren.

Performers

Lavalu: composities, piano en zang 
Roosmarijn Tuenter: altviool en zang 
Paul Rittel: cello en zang

Solitary High is een muzikaal meesterwerk

Rudolfs Music