© Mark Engelen

Wouter ontmoet Rembrandt

Residentie Orkest
Klassiekers en een wereldpremière
Sat 10 Jun 20:15
Sat 10 Jun '23
20:15
  • Sat 10 Jun '23
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
Een avond waarin kamermuziek gecombineerd wordt met het onverwachte, experimentele… en boem, een paukenslag. Wouter Vossens viool ontmoet Rembrandt Frerichs speelse toetsen.

Programme

Wouter Vossen - viool en leiding
Rembrandt Frerichs - piano

Mozart - Adagio & Fuge
Frerichs - Pianoconcert (wereldpremière)
Grieg - De laatste lente
Haydn - Symfonie nr. 94 ‘Met de paukenslag’

Vanavond ontmoet de concertmeester Wouter Vossen de bijzondere jazzpianist en componist Rembrandt Frerichs in de Nieuwe Kerk. Zij brengen dé klassiekers onder de kamermuziek ten gehore: Mozarts Adagio & Fuge en Haydns Symfonie nr. 94. Deze stukken flankeren de wereldpremière van Frerichs Pianoconcert.

Onze stadsgenoot staat bekend om zijn eigenwijze muziek, met innovatieve stijlcombinaties – van jazz tot klassiek. Zo combineert het Residentie Orkest het nieuwe met het bekende; ze houden hun publiek graag op hun tenen.

De keuze voor Symfonie nr. 94 is dan ook niet toevallig. De beroemde ‘verrassing’ die de grote Oostenrijker erin verwerkte om het publiek op te schrikken, verraadt het gevoel voor humor van de componist. Griegs Laatste Lente gaat eraan vooraf, en roept een speels maar bij vlagen sprookjesachtig beeld op van smeltende sneeuw.