Masterclassics: Poulencs Gloria

Residentie Orkest
Sat 15 Oct 20:30
Sat 15 Oct '22
20:30
  • Sat 15 Oct '22
    20:30
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Tijdens een ongedwongen zaterdagavond leer je in Masterclassics de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Met vanavond: het noodlot van Brahms en Poulencs hemelse Gloria.

Programme

Brahms, Schicksalslied

Respighi, Fontane di Roma (selectie)

Poulenc, Gloria

In Masterclassics van het Residentie Orkest maak je op een ongedwongen manier kennis met topwerken uit de klassieke muziek. Iedere editie vertelt de dirigent je over het hoe en waarom achter bekende werken. Vanavond staat de relatie tussen koor en orkest centraal. Ontdek hoe ijzingwekkend, hoe hemels en hoe ingetogen samenzang kan zijn.

Vanavond hoor je twee tegenovergestelde werken. Niemand ontsnapt aan het noodlot in Brahms korte, krachtige en meeslepende Schicksalslied. Maar de troost hierna komt rechtstreeks uit het eeuwige paradijs in een stuk dat ook wel de kathedraal van de koorliteratuur wordt genoemd: het Gloria van Poulenc. Dit complexe en adembenemende werk brengt je tot duizelingwekkende hoogte.

Dirigent Jun Märkl legt uit hoe componisten instrumenten en zang verwerken, waar ze botsen, en waar ze in harmonie klinken. Een heel nieuwe manier om de klassieke meesters te leren kennen!

Performers

Residentie Orkest
Jun Märkl, dirigent
Elizabeth Watts, sopraan
Groot Omroepkoor