Orphée aux Enfers

Opera Zuid
Tue 30 May 20:00
Tue 30 May '23
20:00
  • Tue 30 May '23
    20:00
    Amare, Den Haag
    Danstheater
Offenbachs komische opera ‘Orphée aux Enfers’ is een parodie op de oudheid en toont het conflict tussen hel en paradijs. De magie van de goden sluit naadloos aan bij de bruisende muziek van Offenbach. De muziek is kwetsbaar als een zeepbel én extreem extravagant. In de regie van Benjamin Prins speelt de opera zich niet alleen af in de oudheid maar haakt het stuk ook in op de actualiteit. “Ik ga pingpongen met tijdlijnen”. Met een uitstapje naar de 18e eeuw, een knipoog naar politici uit de 21e eeuw en zo keren we terug naar de Atheense Akropolis in de oudheid.

Programme

Jacques Offenbach - Orphée aux Enfers
In 'Orphée aux Enfers' geeft meester-satiricus Jacques Offenbach de klassieke mythe een draai. Euridyce haat de muziek van Orfeo, wijst haar burgerlijke leven af en reist met haar minnaar Pluto naar de onderwereld. De goden, verveeld met hun rijke en machtige levens, besluiten Euridyce te volgen. Hun verschijning in de onderwereld leidt uiteindelijk tot een extravagant, vrolijk en bevrijdend feest.'Orphée aux Enfers' wordt uitgevoerd in het Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de opera, om 19.30 uur, kun je op vertoon van je voorstellingsticket in de Spinozafoyer een inleiding bijwonen. De inleiding is gratis en op basis van beschikbaarheid.

Performers

Opera Zuid