Orphée aux Enfers

Opera Zuid
di 30 mei 20:00 - 22:05
di 30 mei ’23
20:00 - 22:05

Offenbachs komische opera Orphée aux Enfers is een parodie op de oudheid en toont het conflict tussen hel en paradijs. De magie van de goden sluit naadloos aan bij de bruisende muziek van Offenbach. De muziek is kwetsbaar als een zeepbel én extreem extravagant. In de regie van Benjamin Prins speelt de opera zich niet alleen af in de oudheid maar haakt het stuk ook in op de actualiteit. “Ik ga pingpongen met tijdlijnen”. Met een uitstapje naar de 18e eeuw, een knipoog naar politici uit de 21e eeuw en zo keren we terug naar de Atheense Akropolis in de oudheid. De Volkskrant ★★★★: ‘’Opera Zuid en regisseur Benjamin Prins nemen het publiek én het kunstwerk zeer serieus, want alles wat hier op het toneel en in de orkestbak gebeurt, is geheel in de geest van Offenbach’’

Programma

Jacques Offenbach Orphée aux Enfers

Spelplezier bij zangers, dansers, orkest en in het decor beheerst de geslaagde nieuwe productie van Offenbachs Orphée aux Enfers door Opera Zuid.

NRC ★★★★

In Orphée aux Enfers geeft meester-satiricus Jacques Offenbach de klassieke mythe een draai. Euridyce haat de muziek van Orfeo, wijst haar burgerlijke leven af en reist met haar minnaar Pluto naar de onderwereld. De goden, verveeld met hun rijke en machtige levens, besluiten Euridyce te volgen. Hun verschijning in de onderwereld leidt uiteindelijk tot een extravagant, vrolijk en bevrijdend feest. Orphée aux Enfers wordt uitgevoerd in het Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de opera, om 19.30 uur, kun je op vertoon van je voorstellingsticket in de Spinozafoyer een inleiding bijwonen. De inleiding is gratis en op basis van beschikbaarheid.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Brasserie Amare
Maak je bezoek compleet met een lunch of diner bij Brasserie Amare!

➤ Bekijk het menu en reserveer een tafel

Uitvoerenden

Opera Zuid