Repeat their names

Dag in de Branding #66
Sat 4 Mar 19:30 - 20:30
Sat 4 Mar '23
19:30 - 20:30
  • Sat 4 Mar '23
    19:30 - 20:30
    Amare, Den Haag
    Amare Studio

'Repeat their names' van de Mexicaans-Nederlandse componist Jimena Maldonado is een werk van 33 minuten voor slagwerk, fixed media (stem), en video. Met duizenden namen van vrouwen die in Mexico zijn vermoord of verdwenen, is de compositie van Maldonado een muzikale weergave van het ongelooflijk krachtige beeld van de namen die in 2021 op de barrières werden geschilderd.

Programme

Jimena Maldonado – Repeat their names

'Repeat their names' is geïnspireerd door een gebeurtenis die plaatsvond tijdens de Internationale Vrouwendag-protesten van 2021 in Mexico-Stad. Daar werd het hekwerk dat werd neergezet door de regering om het Nationale Paleis van Mexico te 'beschermen', door de demonstranten omgevormd tot een gedenkteken. Feministische groepen verzamelden de namen van honderden vrouwen die zijn vermoord in Mexico, en schilderden ze op de 3 meter hoge slagbomen.

Dit concert is onderdeel van Festival Dag in de Branding. Tijdens Festival Dag in de Branding laten de Haagse podia, het Residentie Orkest en diverse ensembles je kennismaken met de nieuwste muziek. Drie keer per jaar organiseren zij met elkaar een festival vol ontdekkingen op verschillende locaties in Den Haag. De makers van nu staan centraal. Ontmoet de componisten en praat na met de musici. Wat fascineert hen en hoe hoor je dat terug in het werk?

Het complete programma van het festival vind je op www.dagindebranding.nl.