Gurdjieff Ensemble

Een muzikale ode aan moeder aarde, met o.a. muziek van Gurdjieff en Komitas
Sat 5 Nov / 20:30 - 21:40
Sat 5 Nov ’22
20:30 - 21:40
  • Sat 5 Nov ’22
    20:30 - 21:40
    Nieuwe Kerk, The Hague

De hypnotiserende muziek van het Gurdjieff Ensemble raakt aan de ziel van Armenië. Nu eens sereen, melancholiek en meditatief, dan weer virtuoos en energiek. Het Edison-winnende Armeense Gurdjieff Ensemble onder leiding van Levon Eskenian brengt de prachtige muziek van Gurdjieff en Komitas op traditionele instrumenten opnieuw onder de aandacht tijdens een speciale productie voor Festival Sacred Songs.

''Verfijnd, hemelbestormend en atmosferisch''

The Guardian

Het Edison winnende Armeense Gurdjieff Ensemble o.l.v. Levon Eskenian brengt een muzikale ode aan moeder aarde: een speciaal programma voor Festival Sacred Songs met composities van Gurdjieff en Komitas (beiden Armeens) en met kerkliederen en voorchristelijke Armeense hymnen.

Filosoof, mysticus en componist George Gurdjieff (1866 1949), benadrukte dat we allemaal één zijn en dat de natuur onze gemeenschappelijke moeder is. Zijn composities, geïnspireerd door muziek uit Armenië, het Midden Oosten, Centraal Azië, India en Noord Afrika klinkt afwisselend melancholiek en meditatief, dan weer virtuoos en energiek.

Armeense priester en componist Komitas (1869 1935) schreef veel liederen over de natuur. Het Gurdjieff ensemble ontvangt overal veel lof voor hun virtuoze vertolkingen van deze prachtige muziek op traditionele Armeense instrumenten zoals bijvoorbeeld de duduk (fluit)

Met een inleiding om 19.30 uur in de Nieuwe Kerk door Levon Eskenian over Gurdjieff en Komitas over hun visie op natuur en mens en de invloed van hun muziek.

Om 19.30 uur is er een inleiding door Levon Eskenian over Gurdjieff en Komitas in de Nieuwe Kerk.

Credits

Levon Eskenian – artistieke leiding, arrangementen
Norayr Gapoyan – duduk, zourna, pku
Avag Margaryan – blul, zourna
Armen Ayvazyan – kamancha
Aram Nikoghosyan – oud
Meri Vardanyan – kanon
Vladimir Papikyan – santur, voice
Davit Avagyan – tar, saz
Mesrop Khalatyan – dap/dhol
Gagik Hakobyan – duduk  


Onderdeel van Festival Sacred Songs