foto: Johan Jacobs

Evgeny Kissin

Ode aan Rachmaninoff
World Master Pianists presenteert
Wed 28 Jun 20:00
Wed 28 Jun '23
20:00
  • Wed 28 Jun '23
    20:00
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Zinderende passie met Evgeny Kissin in ode aan Rachmaninoff

De Russische sterpianist Evgeny Kissin was in juni 2018 voor het laatst solo in Nederland te horen en in juni 2023 komt hij terug naar Nederland met een solorecital dat geheel in het teken staat van Rachmaninoff, wiens 150ste geboortejaar in 2023 wordt herdacht. 
Exclusief in Amare Den Haag!

Programme

J.S. Bach - Chromatische Fantasie & Fuga in d kl.t., BWV 903

Mozart - Sonate nr. 9 in D gr.t., KV 311

Debussy - Estampes

Rachmaninoff - Lilacs, op. 21 nr. 5

Rachmaninoff - Prelude in a kl.t., op. 32 nr. 8

Rachmaninoff - Prelude in Ges gr.t., op. 23 nr. 10

Rachmaninoff - Études-Tableaux, op. 33

Ook in 2018 speelde Kissin Rachmaninoff: “Evgeny Kissin soleert op eenzame hoogte”, kopte Wenneke Savenije. Ze omschreef de ervaring van het bijwonen van een Kissin-recital heel treffend: “De unieke intensiteit waarmee het voormalige wonderkind Evgeny Kissin op het slotconcert magistrale klanken aan de vleugel wist te ontlokken, was letterlijk ongehoord en wat mij betreft het Hoogtepunt der hoogtepunten. Wat een architecturale helderheid en feilloze pianistieke trefzekerheid! Wat een ongelooflijke emotionele intensiteit, muzikale diepgang en spirituele waarachtigheid klonk er door in elke noot die hij speelde.”
Een ode aan een van de grootste pianisten dóór een van de grootste pianisten. Een avond die jij als pianoliefhebber niet mag missen.

 

Bezoek voor meer informatie de website van World Master Pianists.