Maria João Pires

Schumann, Beethoven en Schubert
World Master Pianists presenteert
Mon 12 Jun 20:00 - 21:45
Mon 12 Jun '23
20:00 - 21:45

Legendarische pianodichteres Maria João Pires speelt Schubert om nooit te vergeten

Als de Portugese pianiste Maria João Pires achter de toetsen plaatsneemt en je meeneemt op haar spirituele, muzikale reis, dan vergeet je de tijd en word je overspoeld door pure schoonheid. 

Dit betreft een vooruitgeschoven productie. Het concert zou origineel op 5 april plaatsvinden.

Programme

Beethoven Sonata no. 8 in C minor, op. 13 'Pathétique'
Schumann Scenes of a Childhood, op. 15
INTERMISSION
Schubert Sonata in B flat major, D 960

Op 12 juni doet Pires exclusief Amare aan om in World Master Pianists al haar Nederlandse bewonderaars nog eenmaal te betoveren met haar unieke interpretatie van Schubert laatste sonate in Bes gr.t., maar ook met werken van Beethoven en Schumann.

In De Volkskrant werd haar opname van Schuberts Sonate in Bes gr.t. bekroond met 5 sterren: “Dan hoor je enkel de toverklank die ze uit haar Steinway laat vloeien, en de kalme concentratie die de uitvoeringen van de gerijpte Pires tot een weldadige ervaring maken”.

Het moge duidelijk zijn: Pires neemt haar toehoorders bij de hand en leidt hen, teder doch met grote mentale kracht, door de natuurlijke, niet in woorden uit te drukken rijkdom van de muziek.

Bezoek voor meer informatie de website van World Master Pianists.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.

 

Brasserie Amare
Maak je bezoek compleet met een lunch of diner bij Brasserie Amare!

➤ Bekijk het menu en reserveer een tafel