Nationale Finale Prinses Christina Concours

Zes jonge, talentvolle klassieke musici spelen de sterren van de hemel
Sat 22 Apr / 14:00 - 17:00
Sat 22 Apr ’23
14:00 - 17:00

Tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours spelen zes jonge, talentvolle klassieke musici de sterren van de hemel. Ze doen mee om mooie prijzen te winnen die een boost geven aan hun muzikale ontwikkeling.

Het Klassiek Concours is het grootste en meest bekende concours van het PCC. Jonge muzikanten in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar (zangers tot en met 21 jaar) kunnen meedoen. Het concours bestaat uit zes regioselecties verspreid over het hele land, een landelijke halve finale en een finale. Deelnemers krijgen de unieke kans om podiumervaring op te doen en ontvangen feedback op hun spel van een professionele jury.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.

Over het Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours stimuleert al 55 jaar kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een concours voor de allerjongsten (De Muziekwedstrijd) is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

Begunstigers
De Nationale Finale van het Prinses Christina Concours wordt georganiseerd met steun van Fonds voor Cultuurparticipatie, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting de Weille Ogier en BNG Cultuurfonds.

Credits

Categorie 1 (12 t/m 14 jaar)
Yuewen Yin - piano, 13 jaar uit Capelle aan den IJssel
Jisse Kuipers - trombone, 12 jaar uit Hardegarijp
Demian Filatov - piano, 13 jaar uit Amsterdam

Categorie 2 (15 t/m 19 jaar)
António Paulo Martins Melo - saxofoon, 20 jaar uit Den Haag
Thijs Willers - piano, 17 jaar uit Bussum
Anna Petrovitsch - harp, 15 jaar uit Amsterdam