Prinsjesdagconcert

Residentie Orkest
Haags en feestelijk!
Tue 19 Sep 20:15 - 22:30
Tue 19 Sep ’23
20:15 - 22:30
  • Tue 19 Sep ’23
    20:15 - 22:30
    Concertzaal
Het is Prinsjesdag! Voor het Residentie Orkest een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Ons fameuze Prinsjesdagconcert is een prachtig begin van het seizoen in onze concertzaal en tevens een muzikale ode aan onze stad aan zee.

Programme

Bedřich Smetana De Moldau uit ‘Mijn vaderland’
Antonín Dvořák Vioolconcert
Claude Debussy La Mer

Een nieuw seizoen en een nieuwe artist in residence. Met trots presenteert het Residentie Orkest de internationale topviolist Josef Špaček die tijdens het traditionele Prinsjesdagconcert een klassieker van Dvořák laat klinken. Veelzijdig, jong en tijdloos – Špaček belooft het seizoen op prachtige wijze te openen.

Josef Špaček is jong, maar nu al een groot en imponerend solist. Spraakmakend, ook vanwege de geloofwaardige manier waarop hij je rechtstreeks weet te raken. De lyrische motieven en ferme roep om aandacht van de Tsjechische componist Dvořáks warme en zonnige Vioolconcert zijn hem op het lijf geschreven. Een spannende kennismaking met een passievolle violist, wiens grote repertoire we vaker gaan horen in de concertzaal dit seizoen. Vanavond hoor je ook Smetana’s De Moldau en Debussy’s La Mer. Soms zacht stromend, dan weer ritmisch druppelend of woest golvend: chef-dirigent Anja Bihlmaier voert je over kronkelende rivieren en de mysterieuze gevaren van de zee.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.

Performers

Anja Bihlmaier dirigent
Josef Špaček viool