Mahler 2

Residentie Orkest
Symfonisch monument
Fri 16 Feb and Sun 18 Feb
Fri 16 Feb '24
and
Sun 18 Feb '24
 • Fri 16 Feb '24
  20:15
  Amare, Den Haag
  Concertzaal
 • Sun 18 Feb '24
  14:15
  Amare, Den Haag
  Concertzaal

Een groot koor en orkest, twee topsolisten én onze bevlogen chef-dirigent. Laat je overweldigen door Mahlers monumentale Tweede symfonie. Voor het eerst in Amare!

Programme

Mahler/Stein Symfonie nr. 2 ‘Auferstehung’

De Auferstehungs-symfonie van Mahler is monumentaal. Ook in de ‘kleinere’ versie van Erwin Stein. Een imposant werk over de mens in nood, over de dood, verlossing en de wederopstanding. Aangrijpend als de rouw wordt bezongen en het koor het ‘Auferstehen’ inzet; overweldigend als orkest- en koorklanken elkaar opzwepen tot een slot met zwaar slagwerk, schetterend koper en een groots koor.

Het Residentie Orkest brengt natuurlijk een topbezetting. Sopraan Ruby Hughes won met haar lichte en loepzuivere stem vele prijzen. De Nederlandse mezzosopraan Christianne Stotijn reisde met Bernard Haitink de hele wereld door. En een van Nederlandse beste koren staat weer in Amare: het Laurens Symfonisch. Dit alles uiteraard onder leiding van de eigen chef-dirigent Anja Bihlmaier van het Residentie Orkest. Deze Mahler mag je absoluut niet missen!

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Performers

Anja Bihlmaier dirigent
Ruby Hughes sopraan
Christianne Stotijn mezzosopraan
Laurens Symfonisch koor