Grigory Sokolov

World Master Pianists
Tue 4 Jun 20:00
Tue 4 Jun ’24
20:00
  • Tue 4 Jun ’24
    20:00
    Concertzaal
Grigory Sokolov is zonder twijfel een van de indrukwekkendste levende pianisten. De Russische grootmeester zet muziek met zoveel overtuigingskracht naar zijn hand, dat het vanzelfsprekend is en toch als nieuw klinkt. Sokolov is superieur, maar nooit arrogant; hij staat boven alles, maar stelt zich vooral ten dienste van de muziek op.

Programme

Johann Sebastian Bach Vier Duette, BWV 802-805
Johann Sebastian Bach Partita nr. 2 in C kl.t., BWV 826
Sinfonia
Allemande
Courante
Sarabande

Johann Sebastian Bach Rondeaux
Johann Sebastian Bach Capriccio
Frédéric Chopin Vier Mazurkas, op. 30
Frédéric Chopin Drie Mazurkas, op. 50

Robert Schumann Waldszenen, op. 8
1. Eintritt
2. Jäger auf der Lauer
3. Einsame Blumen
4. Verrufene Stelle
5. Freundliche Landschaft
6. Herberge
7. Vogel als Prophet
8. Jagdlied
9. Abschied

NRC Handelsblad noemde Sokolov de hogepriester van eigenheid en evenwicht: “Je kunt geluk zoeken in reizen, spirituele reizen of boeken. Of je woont een recital bij van de Russische meesterpianist. Een avond Sokolov is tripvervangend, want zijn musiceren is zelf een avontuur van en voor de geest. Sokolov mag je niet missen; de gewijde concentratie die ontstaat wanneer een pianist leeft voor muziek als sublieme uiting van menselijk kunnen, lijden en extase.”

Ooievaarspas discount 
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.