Maria João Pires

World Master Pianists
Sun 4 Feb 16:30
Sun 4 Feb '24
16:30
  • Sun 4 Feb '24
    16:30
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Als de Portugese pianiste Maria João Pires achter de toetsen plaatsneemt en je meeneemt op haar spirituele, muzikale reis, dan vergeet je de tijd en word je overspoeld door pure schoonheid.

Programme

Franz Schubert Allegro “Lebensstürme” voor piano vierhandig
Wolfgang Amadeus Mozart Sonate n.t.b. (solo Pires)

-pauze-

Franz Schubert 3 Klavierstücke aus dem Nachlass, D 946 (solo Cambra)
Wolfgang Amadeus Mozart Sonate in C gr.t., KV 521 voor piano vierhandig

Dan hoor je enkel de toverklank die ze uit haar Steinway laat vloeien, en de kalme concentratie die de uitvoeringen van de gerijpte Pires tot een weldadige ervaring maken

De Volkskrant

Pires neemt haar toehoorders bij de hand en leidt hen, teder doch met grote mentale kracht, door de natuurlijke, niet in woorden uit te drukken rijkdom van de muziek.

Mevrouw Pires heeft besloten dat zij voor dit speciale duorecital haar goede vriend en gerespecteerde collega Ignasi Cambra mee zal nemen om samen twee prachtige composities van Schubert en Mozart uit te voeren. Tussen deze stukken door brengen ze allebei een werk voor solopiano.

De Spaanse pianist Ignasi Cambra is, ook in de woorden van Maria João Pires, een heel bijzonder musicus en zij hebben samen al veelvuldig opgetreden met orkest en in kamermuziekverband.

Bij dit evenement is op verzoek van de producent geen stapelkorting van toepassing.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.