Simone Lamsma & Boris Giltburg

Thu 5 May 20:15
Thu 5 May
20:15
  • Thu 5 May
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Artist in residence Simone Lamsma schittert in Prokofievs indringende, donkere eerste vioolsonate en de virtuoze Fantasie in C groot van Franz Schubert.

Program

M. Wantenaar - Sprookjes 1-3
S. Prokofiev - Sonata no. 1 in F minor op. 80
T. Larcher - new work for solo violin
F. Schubert - Fantasie in C major D934

Prokofievs eerste vioolsonate is een zeer persoonlijk stuk dat met veel moeite tot stand kwam; hij deed er zes jaar over. Op de achtergrond speelt de terreur van de ‘Grote Zuivering’ van het stalinistische tijdperk, waarin veel van Prokofievs vrienden gearresteerd werden. Het stuk is donker van toon, maar er zijn ook lichtere passages, waarin de componist zich op liefdevolle wijze aan zijn verdwenen vrienden lijkt te herinneren.

Schubert schreef met zijn Fantasie in C groot een stuk dat zowel de violist als de pianist voor grote uitdagingen stelt. In het midden klinkt een prachtige reeks variaties op Schuberts eigen lied Sei mir gegrüßt. Naast een nieuw stuk van de Oostenrijkse componist Thomas Larcher klinken ook de drie evocatieve Sprookjes die Mathilde Wantenaar in 2014 schreef voor het Alba Rosa Viëtor Compositie Concours. Ze sleepte er zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs mee in de wacht.

Performers

Simone Lamsma, viool
Boris Giltburg, piano

Veilig naar het theater

Maatregelen rondom je bezoek aan Amare en de Nieuwe Kerk


Informatie en coronamaatregelen