Camille Prenant Trio

Jazz em Brasse
Sun 23 Jun / 15:30 - 18:00
Sun 23 Jun ’24
15:30 - 18:00

Camille Prenant (piano) ontdekt jazz als hij tien jaar oud is en opgroeit in Parijs. Hij studeert in Frankrijk bij Philippe Milanta en Patrick Villanueva en in Nederland bij Rob Van Bavel en Eric Ineke.

Programme

Samen met Matheus Nicolaiewsky en Sander Smeets vormt Camille Prenant een trio in Nederland. Ze brengen eigen werk en een keuze uit hun persoonlijke repertoire.

Geïnspireerd door de groten, van de vroege swing zoals Erroll Garner of Oscar Peterson, via bebop met Bud Powell, Barry Harris en Phineas Newborn, tot hardbop en moderne stijlen van Kenny Barron, Victor Feldman, Cedar Walton, Herbie Hancock en vele anderen, blijft Camille goed verankerd in de jazztraditie. Zijn energieke geluid en swingende stijl stelden hem in staat om de bandstand te delen met grote artiesten in heel Europa, zoals Philippe Soirat, Gilles Naturel, David Sauzay, Dmitry Baevsky, Eric Ineke, Matheus Nicolaiewsky, en nog veel meer als side man.

Part of

Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) organiseert jaarlijks zo´n zestig jazzconcerten bij diverse podia in Den Haag. PDNK richt zich daarbij vooral op musici die een band met de Haagse regio hebben. In Brasserie Amare organiseert Podium De Nieuwe Kamer jazzconcerten in samenwerking met Open Amare. De concerten worden samen met (internationale) studenten van het Koninklijk Conservatorium georganiseerd. Er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuw talent. Jazz em Brasse biedt een ruime presentatie vanuit de Haagse jazzscene.

Tijdens de pauze wordt een bijdrage van het publiek gevraagd om jazz op dit podium in stand te kunnen houden.

Credits

Camille Prenant piano
Matheus Nicolaiewsky contrabas
Sander Smeets drums