Residentie Orkest x Joep Beving

Symphonic Junction
Sat 28 Sep and Sun 29 Sep
Sat 28 Sep ’24
and
Sun 29 Sep ’24
  • Sat 28 Sep ’24
    20:15
    Concertzaal, Den Haag
  • Sun 29 Sep ’24
    20:15
    Concertzaal, Den Haag

Joep Beving komt voor een exclusieve show terug naar Den Haag! Joep Beving, één van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld, bundelt zijn krachten met het Residentie Orkest Den Haag & PAARD. De pianist die we kennen van zijn minimalistische en introspectieve composities werkt voor het eerst samen met een heel orkest. Het resultaat, is tijdens een bijzondere Symphonic Junction te horen in Amare.

Pianist Joep Beving maakt sinds 2015 grote indruk met zijn minimalistische en introspectieve composities, of naar eigen zeggen ‘’toegankelijke muziek voor complexe emoties’’.  Bevings muziek past in de neoklassieke pianostroming waartoe ook Olafur Arnalds en Nils Frahm behoren. Hij weet daar een volstrekt eigen intimiteit aan toe te voegen waardoor hij wordt gezien als een ware sensatie binnen de hedendaagse klassieke muziek.

Joep Beving over het concert: “Corona heeft de live beleving van mijn album Henosis in de kiem gesmoord. Het is fantastisch om sommige stukken van dat album eindelijk hernieuwd op de bühne te kunnen brengen en nog wel in een arrangement voor orkest. Daarnaast is het voor mij een prachtige kans om nieuwe muziek naar het publiek te brengen waar ik solo nooit de kans voor heb. We zijn het programma nog aan het finetunen maar ik hoop ook een aantal premières te kunnen presenteren. Mijn dank aan het Residentie Orkest voor het vertrouwen en deze kans is groot!”

Cloakroom and drink
Cloakroom and an intermission drink are included. If the event does not have an intermission, you will receive the drink afterwards. 

Ooievaarspas discount 
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.