Glas en Staal, Geloof in een nieuwe wereld

Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren
Sat 26 Oct / 20:15
Sat 26 Oct ’24
20:15
  • Sat 26 Oct ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk, The Hague
Reis in het programma Glas en Staal mee met het Ciconia Consort naar de Belle Epoque. Verken het tijdperk van de grandioze wereldtentoonstellingen en ingenieursarchitectuur, waaronder de Parijse Tour Eiffel en het Londense Crystal Palace. Een tijd van een ongebreideld geloof in vooruitgang.

Programme

Frederick Delius arr. Eric Fenby Aquarelles for string orchestra
André Caplet Conte Fantastique for harp and string orchestra
George Antheil Serenade for String Orchestra
Guillaume Lekeu Adagio for string orchestra
Constant van de Wall Wajanglegende
Maurice Ravel arr. Rudolf Barshai Petite Symfonie à cordes

Vooral de tentoonstelling van Parijs in 1989 had grote invloed op de westerse muziek. Hier raakten componisten als Debussy geïnspireerd door Javaanse dans en gamelanmuziek. De Franse harpiste Alexandra Bidi, prijswinnares van het prestigieuze internationale ARD Musikwettbewerb 2023, schittert in het harpconcert Conte Fantastique van André Caplet, een leerling van Debussy.

George Antheil, bekend om zijn vernieuwende technieken en het gebruik van sirenes en vliegtuigpropellers in zijn composities, schreef zijn swingende Serenade for String Orchestra in romantisch moderne stijl met jazz-invloeden. Droom weg op gamelanmuziek van de Nederlands-Indische componist Constant van de Wall en laat je meevoeren door de prachtige Petite Symfonie à cordes van Maurice Ravel.

Luister: “de liefde waarmee de Ciconia’s de stukken uitvoeren is hartverwarmend.”
Klassieke Zaken: “een spetterend, tot in de puntjes verzorgd ensemble.”

Cloakroom and drink  
Cloakroom and an intermission drink are included. If the event does not have an intermission, you will receive the drink afterwards.  

Ooievaarspas discount  
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.  

Bij dit evenement is op verzoek van de producent geen stapelkorting van toepassing.  

Credits

Ciconia Consort
Dick van Gasteren muzikale leiding
Alexandra Bidi harp