The Voice of the Recorder

Orkest van de Achttiende Eeuw, Lucie Horsch
Sat 7 Dec / 20:15
Sat 7 Dec ’24
20:15
  • Sat 7 Dec ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, The Hague

Het Orkest van de Achttiende Eeuw slaat de handen opnieuw ineen met blokfluittist en zangeres Lucie Horsch. Een bijzonder programma over blokfluit en stem met werken van J.S. Bach, Antonio Vivaldi en een gloednieuw werk van Reza Namavar. Oude muziek op een nieuwe manier; nieuwe muziek geïnspireerd op oude meesters.

Programme

Johann Sebastian Bach, arr. Frans Brüggen Concerto no. 2 in E-groot 
Antonio Vivaldi Flautino concerto in C-groot
Antonio Vivaldi Aria: ‘Vedrò con mio diletto’, uit: ‘Il Giustino’ 
Antonio Vivaldi Concerto in a-klein uit L’Estro Armonico op. 3 no. 8  
Reza Namavar Nieuw werk, geïnspireerd op Vivaldi  
Johann Sebastian Bach, arr. Lucie Horsch Concerto in a-klein
De naam van de blokfluit komt van het Latijnse ricordare la voce. Letterlijk: het herinneren van de stem. Lucie Horsch neemt de proef op de som. Ze speelt blokfluit in Bachs klavecimbelconcert, in een bewerking van Frans Brüggen, zelf vermaard blokfluitist en oprichter van het Orkest van de Achttiende Eeuw. In het tweede deel zingt Lucie. Ze gaat daarvoor terug naar de vocale roots van dit concert: Bachs eigen aria Stirb in mir, Welt uit de cantate Gott soll allein mein Herze haben. Het sluitstuk van de avond arrangeerde Lucie Horsch zelf voor haar instrument. Zo klonk Bach als hij wel voor blokfluit had gecomponeerd!

Cloakroom and drink  
Cloakroom and an intermission drink are included. If the event does not have an intermission, you will receive the drink afterwards.  

Ooievaarspas discount  
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.  

Credits

Orkest van de Achttiende Eeuw
Lucie Horsch
blokfluit