De Gruffalo (4+)

SPECTRA
Kinderopera
Sun 27 Mar / 13:30
Sun 27 Mar ’22
13:30
Een muis op stap in ’t donker bos, “Dat wordt smullen!”, dacht de vos.
Om niet op de menukaart van Vos, Uil en Slang te verschijnen, verzint Kleine Muis de angstaanjagende Gruffalo, met oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van staart tot kop. Gelukkig weet muis dat de Gruffalo niet écht bestaat ... Of toch? Wanneer zij uiteindelijk met de echter dan echte Gruffalo de andere dieren bezoekt, denkt het monsterlijke dier per abuis dat zij bang zijn voor dit piepkleine wezentje en vlucht zelf als de weerga het bos in. Wie is nu eigenlijk bang voor wie ? Voor De Gruffalo – een klassieker van Julia Donaldson en Axel Scheffler – schreef dirigent-componist Iván Fischer muziek waar verrassing en herkenbaarheid hand in hand gaan. In een decor vol kleurrijke illustraties vertellen en spelen zeven zangers dit grappige en spannende muzikale verhaal voor kinderen vanaf 4 jaar, in een rijmende Nederlandse vertaling.

Op dit evenement is geen stapelkorting van toepassing.

Credits

Tekst & beelden Julia Donaldson, Axel Scheffler
Muziek Iván Fischer
Muzikale leiding Filip Rathé
Muzikale uitvoering SPECTRA
Zang Franches Dhont (muis), Anna Nuyten (slang), Lars Corijn (vos), Bruno De Jonghe (uil), Wouter Vande Ginste (de gruffalo), Lissa Meyvis (verteller 1) en Leander van Gijsegem (verteller 2)
Musici Korneel Alsteens/Luk Nielandt (hobo), Nico Couck (gitaar), Cédric De Bruycker (klarinet), Lukas Huisman (piano), Francis Mourey (cello), Frank Van Eycken (slagwerk), Tille Van Gastel (fluit), Wim Van Volsem (fagot), Pieter Vandermeiren (trombone) en Anne Zeuwts (harp)
Geluid Yannick Willox 
Licht Yannick Verweij
Regie, concept decor en kostuums Birgit Eckenweber
Kostuum- en decorontwerp Sabine Lindner
Realisatie kostuums Kathleen Van Mechelen en Cindy Dierckx 
Dramaturgie Gabriele Nellessen
Video Uwe Meurer
Productie SPECTRA 
Coproductie DE SINGEL, Concertgebouw Brugge en Perpodium 

Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid.