Ontmoeting in Italië

Residentie Orkest
Een avond vol romantiek
Fri 9 Dec 20:00 - 22:15
Fri 9 Dec '22
20:00 - 22:15
  • Fri 9 Dec '22
    20:00 - 22:15
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Tijdens dit concert valt pianist Vadym Kholodenko in voor Joyce Yang, die vanwege een blessure aan haar hand helaas niet naar Den Haag kan komen. We zijn verheugd dat deze toppianist op deze korte termijn Yang kan vervangen.

De Italiaanse dirigent Valentina Peleggi nodigt je uit op reis naar Italië. Het belooft een romantische avond te worden, met Puccini, Grieg en Prokofjev.

Programme

Puccini - Preludio sinfonico
Grieg - Pianoconcert
Prokofjev - Delen uit ‘Romeo en Julia’

Een avond vol Italiaanse verfijning, temperament, en goed… het nodige drama.

Dirigent Valentina Peleggi neemt uit haar geboorteland het Preludio Sinfonico van operacomponist Giacomo Puccini mee. Vol complexe harmonieën, romantiek en inventiviteit.

Romantisch blijft het, met Edvard Grieg, die de partituur van het Pianoconcert in Rome aan Liszt meegaf. Deze ontmoeting was ‘van oneindige betekenis’ zei Grieg daar zelf over.

Tot slot: Romeo en Julia van Prokovjev. Een liefde die niet mocht zijn.

Vrolijkheid gecombineerd met klaaglijkheid en passie is wat je deze avond mee naar huis neemt. Verlichting van het hart, gesmoorde liefdesverklaringen en dramatische eindes. De Italiaanse vertelgeschiedenis combineert met gemak diepe wijsheden met jeugdig bravoure.

Het is op het lijf geschreven van Peleggi, die met dit veelzijdige repertoire debuteert bij het Residentie Orkest. Je hoort bovendien Vadym Kholodenko aan de piano, vanavond voor het eerst bij het Residentie Orkest. Deze veelvuldig gelauwerde, internationaal erkende pianist uit Oekraïne staat bekend om zijn verfijnde klank, volmaakte virtuositeit en poëtische interpretaties.

Onderdeel van:

Symphonic Friday

Performers

Valentina Peleggi - dirigent 
Vadym Kholodenko - piano