Strauss & Mendelssohn

Residentie Orkest
Fri 17 Feb / 20:00 - 21:55
Fri 17 Feb ’23
20:00 - 21:55
Een levendige, liefdevolle avond met Strauss, Mendelssohn en Fauré. Daarbij is het podium in het bijzonder voor de hobo van Roger Cramers.

Programme

James Feddeck - dirigent
Roger Cramers - hobo

Fauré - Suite ‘Pelléas et Mélisande’
R. Strauss - Hoboconcert
One Minute Symphony
Fauré - Nocturne uit ‘Shylock’
Mendelssohn - Symfonie nr. 5 ‘Reformatie’

Het Residentie Orkest laat vanavond twee verfijnde en hoopvolle werken van Gabriel Fauré uit de Franse laatromantiek horen: Pelléas et Mélisandre en Nocturne. Ze omlijsten het levendige Hoboconcert van Richard Strauss. Een ultiem werk, waarin solist Roger Cramers de hobo in al zijn gedaantes laat schitteren: zingend in tedere, uitgesponnen melodieën, maar ook uitgelaten dansend en dartelend.

De avond eindigt met de meesterlijke Vijfde symfonie van Felix Mendelssohn – een eerbetoon aan de Reformatie, die door Maarten Luther in Duitsland werd ingezet. Dit werk, zoals wel vaker repertoire van ons orkest, wordt wat minder vaak gespeeld maar is desondanks een klassiek zwaargewicht.

Dirigent James Feddeck neemt hiervoor het podium. Deze jonge Amerikaan sleepte eerder verschillende prijzen in de wacht en wordt alom geroemd om de liefde voor muziek die hij uitstraalt.

Onderdeel van:

Symphonic Friday