Schubert 9

Residentie Orkest
Hemelse muziek
Fri 24 Mar and Sun 26 Mar
Fri 24 Mar '23
and
Sun 26 Mar '23
De zon rijst hoog aan een heldere hemel in een drietal stralende opvoeringen. Met werk van Farranc, Mendelssohn en De Grote Negende van Schubert.

Programme

Richard Egarr - dirigent
Tobias Feldmann - viool

One Minute Symphony
Farrenc - Ouverture nr .1
Mendelssohn - Vioolconcert
Schubert - Symfonie nr. 9 ‘De Grote’

Fris, vitaal en groots, deze Grote. De Negende symfonie van Schubert bleek zijn zwanenzang – hoewel het een fris en stralend werk is waarin de levensvreugde duidelijk terug te horen is.

Glorie horen we ook in het Vioolconcert van Mendelssohn (die overigens het laatste werk van Schubert voor het eerst ten gehore bracht). Topsolist Tobias Feldmann speelt dit bekende vioolconcert, dat Mendelssohn naar eeuwige roem katapulteerde.

Tegenover het Vioolconcert staat Ouverture nr. 1 van Louise Farrenc; een gelukkig steeds vaker geziene naam op concertaffiches. In haar tijd was ze toppianiste, de enige vrouwelijke hoogleraar aan het Parijse conservatorium in de hele negentiende eeuw, en haar werk werd geprezen door Schumann en Fétis. Het is dan ook niet meer dan terecht dat we haar werk steeds vaker horen, vanavond ook bij het Residentie Orkest.

Richard Egarr, de gepassioneerde vaste gastdirigent van het Residentie Orkest, neemt je mee op de reis naar romantiek. Alsof de zon nooit meer ondergaat.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.