RO NOW Ein deutsches Requiem

Residentie Orkest
Friday Light
Fri 5 May / 20:30 - 22:05
Fri 5 May ’23
20:30 - 22:05

Tijdens een ongedwongen avond leer je in RO NOW de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Met deze keer: de invloed van de dood op het werk van Brahms, in een bijzondere dodenmis.

Programme

Brahms Ein deutsches Requiem

‘Zalig zijn zij die treuren, want zij zullen vertroost worden.’ Met deze woorden uit Matteüs (5:4) opent Ein deutsches Requiem. Johannes Brahms schreef na de dood van zijn moeder een dodenmis die niet de dode naar een vredig einde begeleidt, maar steun biedt aan hen die zij nalaten. Juist daarin was voor Brahms Gods onvoorwaardelijke liefde te vinden. 

Hiermee vat Brahms een zachtere religieuze toon dan te horen is in klassieke requiems – de Duitse componist staat bekend om zijn vrijere religieuze opvattingen. Cappella Amsterdam zet een vredige toon voor allen die dat nodig hebben, onder leiding van top-dirigent Lawrence Renes. Solisten zijn Katrien Baerts en Raoul Steffani. Het is voor het eerst dat dit werk in de Concertzaal van Amare te horen zal zijn. 

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.

RO NOW

RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak
Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf.

Credits

Lawrence Renes dirigent
Katrien Baerts sopraan
Raoul Steffani bariton
Cappella Amsterdam