Nationale Finale Prinses Christina Concours

Zes jonge, talentvolle klassieke musici spelen de sterren van de hemel
Sat 23 Apr / 14:30
Sat 23 Apr ’22
14:30

Tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours spelen zes jonge, talentvolle klassieke musici de sterren van de hemel. Ze doen mee om mooie prijzen te winnen die een boost geven aan hun muzikale ontwikkeling.

Het Klassiek Concours 2022 is het eerste concours in twee jaar tijd dat live met publiek plaatsvindt. De jury, onder leiding van dramatisch sopraan Francis van Broekhuizen, beoordeelt de finalisten. Ook H.K.H. Prinses Margriet, lid van het comité van aanbeveling, is aanwezig om de talenten aan te moedigen.

De Classic Express
Om dit spannende slotstuk van het Klassiek Concours een extra feestelijk tintje te geven is de rijdende concertzaal de Classic Express, een uitschuifbare muziektrailer, deze middag zowel van binnen als van buiten te bewonderen ‘op de stoep’ van Amare, aan de zijde van het Spuiplein. Oud-prijswinnaars geven hier korte concertjes die gratis toegankelijk zijn. Loop gerust binnen en dompel je onder in de mooiste muzikale klanken!

Over het Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours stimuleert al ruim vijftig jaar kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een concours voor de allerjongsten (De Muziekwedstrijd) is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

       

Begunstigers
De Nationale Finale van het Prinses Christina Concours wordt georganiseerd met steun van Fonds voor Cultuurparticipatie, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Van Ommeren - de Voogt Stichting, Porticus, Dioraphte, Stichting De Weille Ogier, Fonds 1818, ABN AMRO MeesPierson, Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst, Stichting Vrienden van het PCC.