Haagse Kanjers

150-jarig jubileumconcert van het Residentie Bachkoor
Sat 11 Jun / 20:00 - 22:30
Sat 11 Jun ’22
20:00 - 22:30

Het Residentie Bachkoor bestaat 150 jaar. Deze mijlpaal vieren de tachtig Haagse amateurzangers met een feestelijk jubileumconcert in de Concertzaal. Het Residentie Bachkoor pakt uit met hoogtepunten uit het klassieke koorrepertoire, maar maakt ook uitstapjes naar opera, musical en popmuziek. Het koor nodigt voor dit feest verschillende Haagse muziekvrienden uit.

Het jubileumconcert is geïnspireerd op de beroemde ‘Last Night of the Proms’, de afsluiter van de jaarlijkse BBC-Promsconcerten in Londen. Voor de pauze zijn bekende delen uit het klassieke koorrepertoire te horen. Zoals Haydns 'Die Schöpfung' en Mozarts 'Mis in C-klein'. Uiteraard klinkt ook Bach, met een heel feestelijk stuk. Na de pauze bewijst het Residentie Bachkoor dat het ook uitstekend uit de voeten kan met opera, musical en popmuziek. Speciale gast zijn Pat Smith, nachtburgemeester van Den Haag en zanger van de band Splendid, en de in Den Haag opgeleide mezzosopraan en AVROTROS-presentator Maria Fiselier. Het Haagse Residentie Orkest, waarmee het Residentie Bachkoor een warme muzikale vriendschap heeft, werkt aan het jubileum mee. Jos Vermunt, al 25 jaar vaste dirigent van het koor, staat op de bok.

Credits

Residentie Bachkoor 
Residentie Orkest
Maria Fiselier – mezzosopraan
Pat Smith - zang en presentatie
Jos Vermunt - dirigent

 

Met voorafgaand aan (vanaf 19:15), in de pauze en na afloop van het concert extra optredens van Festival Den Haag Zingt.

Haags Strijdkoor Jan en Alleman
Indiaas koor Zangam
Shantykoor Scheveningen
Gospelkoor Singing from the Heart
Deelnemers Stage Your Voice (jongerenproject Residentie Orkest)