Die Schöpfung van Joseph Haydn

Haags Toonkunstkoor, Hans Sachs Koor en Ars Musica
Sat 18 Jun 20:30 - 22:50
Sat 18 Jun '22
20:30 - 22:50
  • Sat 18 Jun '22
    20:30 - 22:50
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

De Schepping is een klassiek avondvullend muziekstuk voor Koor, 3 solostemmen en Orkest van Joseph Haydn. Haydn schreef deze indrukwekkende compositie in 1797 en 1798. Het werk beschrijft de Schepping van de aarde, zoals beschreven in Genesis. Het libretto is geschreven door Gottfried van Swieten.

Programme

Die Schöpfung

Let op: de aanvangstijd van dit concert is aangepast van 20.00 naar 20.30 uur.

Het Haags Toonkunst Koor is opgericht in 1829 en geeft minstens 2 keer per jaar een concert voor een breed publiek van klassieke en contemporaine composities. 

Het Hans-Sachs-Chor uit Neurenberg is ook een koor met een lange traditie en een uitgebreid repertoire. De samenwerking van de 2 koren in 2018 met de Missa Solemnis van Beethoven beviel zo goed dat deze wordt voortgezet.  

Het Ars Musica Orkest bestaat uit een groep jonge talentvolle professionele musici die optreden in heel Nederland en daarnaast ook optredens verzorgen voor radio en tv.

Dirigent van deze voorstelling is Patrick van der Linden, vaste dirigent van het Haags Toonkunst Koor en het Ars Musica orkest en docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De vocale solisten Klaartje van Veldhoven, William Knight en Frans Fiselier werken regelmatig samen met het Haags Toonkunst Koor en staan garant voor een kwalitatief hoogstaande uitvoering.

Performers

Haags Toonkunst Koor
Hans-Sachs-Chor uit Neurenberg
Ars Musica Orkest
Sopraan: Klaartje van Veldhoven
Tenor: William Knight
Bas: Frans Fiselier