RO NOW: Mozart & Mendelssohn

Residentie Orkest
Sat 19 Nov / 20:30 - 21:55
Sat 19 Nov ’22
20:30 - 21:55

Dompel je vanavond even onder in de symfonische muziek, met één shot of Mozart en één shot of Mendelssohn. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over het stuk voor een diepere muziekbeleving.  Vanavond staat in het teken van ‘Wunderkinderen’ – de klassieke kindsterren Mozart en Mendelssohn. 

Programme

Mendelssohn, Symfonie nr. 1

Mozart, Pianoconcert nr. 20

Pianist Yeol Eum Son staat bekend om haar sprankelende Mozartvertolkingen. Pianoconcert nr. 20 is een van de meest dramatische werken van de Weense meester en met deze solist absoluut in goede handen. Haar spel leert je dat pianotoetsen je de adem kunnen afsnijden. De Eerste symfonie schreef Mendelssohn toen hij pas vijftien jaar oud was (en hij al zo’n twaalf strijkerssymfonieën had geschreven). Het werk is diep romantisch, en daarbij een van de grote liefdes van onze chef-dirigent Anja Bihlmaier. Een mooie manier om de klassieke meesters te leren kennen! 

RO NOW

RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak
Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf.

Credits

Residentie Orkest
Anja Bihlmaier, dirigent
Yeol Eum Son, piano