De Mattheus Passie - Nederlandse hertaling van Jan Rot

Musica Extrema
Thu 30 Mar 20:15 - 22:25
Thu 30 Mar '23
20:15 - 22:25
  • Thu 30 Mar '23
    20:15 - 22:25
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten, in een Nederlandse hertaling door theatermaker Jan Rot. Noraly Beyer vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist. De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

Programme

Muziek van Ben van den Dungen en Wim Warman en tekst door Jan Rot.

Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij onder meer De Nederlandse Opera. De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.

 

Performers

Musica Extrema:
Tanya Schaap – viool en artistieke leiding
Ben van den Dungen – sopraansaxofoon
Carlos Matos – piano
Hans van der Maas – accordeon
Vasilis Stefanopoulos – contrabas

Sharon Kips - zang
Job Hubatka - zang
Maarten Koningsberger - regie

Productie: De Zee Theaterproducties en Stichting Música Extrema