De Mattheus Passie - Nederlandse hertaling van Jan Rot

Musica Extrema
do 30 mrt 20:15 - 22:25
do 30 mrt '23
20:15 - 22:25
  • do 30 mrt '23
    20:15 - 22:25
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten, in een Nederlandse hertaling door theatermaker Jan Rot. Noraly Beyer vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist. De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

Programma

Muziek van Ben van den Dungen en Wim Warman en tekst door Jan Rot.

Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij onder meer De Nederlandse Opera. De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema.

Bij dit evenement is geen stapelkorting van toepassing.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Uitvoerenden

Musica Extrema:
Tanya Schaap – viool en artistieke leiding
Ben van den Dungen – sopraansaxofoon
Carlos Matos – piano
Hans van der Maas – accordeon
Vasilis Stefanopoulos – contrabas

Sharon Kips - zang
Job Hubatka - zang
Maarten Koningsberger - regie

Productie: De Zee Theaterproducties en Stichting Música Extrema