Elgars Celloconcert & Dvořák 7

Residentie Orkest
Muziek die je raakt
Sun 15 Oct 14:15
Sun 15 Oct '23
14:15
  • Sun 15 Oct '23
    14:15
    Amare, Den Haag
    Concertzaal
De energieke dirigent Tianyi Lu en de aanstormende celliste Camille Thomas brengen de mooiste klassieke parels van Elgar én Dvořák.

Programme

Elfrida Andrée Andante quasi recitativo
Edward Elgar Celloconcert
Antonín Dvořák
Symfonie nr. 7

In 2021 dirigeerde de prijswinnende Nieuw-Zeelandse Tianyi Lu op grootse wijze het Residentie Orkest met de beroemde Negende symfonie van Dvořák. Alle reden om haar terug te vragen voor een concert met werken van Andrée, Elgar én, opnieuw, Dvořák.

De rijzende ster weet samen met het Residentie Orkest én de net zo aanstormende celliste Camille Thomas, alle snaren bij je te raken. Net als zijn Negende symfonie is Dvořáks Zevende symfonie een meesterwerk. Geschreven ‘Voor Liefde, God en Vaderland’, zei de Tsjechische componist zelf over zijn rijke klankenwereld. De hartstocht van de componist weet dirigent Tianyi Lu met haar creatieve benadering en opwindende energie indringend op je over te brengen.

Voorafgaand klinkt het Andante van de ten onrechte onbekende Zweedse componiste Elfrida Andrée en het lyrische, hoogromantische Celloconcert van Elgar. Een van de bekendste concerten voor cello en orkest, vandaag uitgevoerd door de jonge en de charismatische Camille Thomas.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.

Performers

Tianyi Lu dirigent
Camille Thomas
cello

Onderdeel van:
Zondagmatinee