© Christian Meuwly

Elgars Celloconcert & Dvořák 7

Residentie Orkest
Muziek die je raakt
zo 15 okt / 14:15 - 15:55
zo 15 okt ’23
14:15 - 15:55
  • zo 15 okt ’23
    14:15 - 15:55
    Concertzaal
De energieke dirigent Tianyi Lu en de aanstormende celliste Camille Thomas brengen de mooiste klassieke parels van Elgar én Dvořák.

Programma

Elfrida Andrée Andante quasi recitativo
Edward Elgar Celloconcert
Antonín Dvořák
Symfonie nr. 7

In 2021 dirigeerde de prijswinnende Nieuw-Zeelandse Tianyi Lu op grootse wijze het Residentie Orkest met de beroemde Negende symfonie van Dvořák. Alle reden om haar terug te vragen voor een concert met werken van Andrée, Elgar én, opnieuw, Dvořák.

De rijzende ster weet samen met het Residentie Orkest én de net zo aanstormende celliste Camille Thomas, alle snaren bij je te raken. Net als zijn Negende symfonie is Dvořáks Zevende symfonie een meesterwerk. Geschreven ‘Voor Liefde, God en Vaderland’, zei de Tsjechische componist zelf over zijn rijke klankenwereld. De hartstocht van de componist weet dirigent Tianyi Lu met haar creatieve benadering en opwindende energie indringend op je over te brengen.

Voorafgaand klinkt het Andante van de ten onrechte onbekende Zweedse componiste Elfrida Andrée en het lyrische, hoogromantische Celloconcert van Elgar. Een van de bekendste concerten voor cello en orkest, vandaag uitgevoerd door de jonge en de charismatische Camille Thomas.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.


Onderdeel van:
Zondagmatinee

Credits

Tianyi Lu dirigent
Camille Thomas
cello