RO NOW: Rachmaninov & Mendelssohn

Residentie Orkest
De beste symfonische muziek, kort en krachtig!
Fri 3 Nov / 20:30 - 21:45
Fri 3 Nov ’23
20:30 - 21:45
Tijdens een ongedwongen avond leer je in RO NOW de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Met deze keer Denis Kozhukhin, superster op de piano.

Programme

Sergej Rachmaninov Rapsodie op een thema van Paganini
Felix Mendelssohn Symfonie nr. 4 ‘Italiaanse’

Dompel je onder in de symfonische muziek, met een shot of Rachmaninov en een shot of Mendelssohn. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over de werken voor een diepere muziekbeleving. Deze keer de sensationele en charismatische pianist Denis Kozhukhin met Rachmaninov. Hij is maar één avond met het Residentie Orkest in Den Haag, dus mis die kans niet! Sinds meesterpianist Denis Kozhukhin in 2010 het prestigieuze Elisabethconcours won, gaat hij als een wervelvind door de wereld. Waar en wat hij ook speelt, het publiek is uitzinnig.

Nog in 2022 betoverde hij Amare nog met zijn uitvoering van het Tweede pianoconcert van Rachmaninov. Nu keert hij terug naar Den Haag met wederom Rachmaninov, diens Rapsodie op een thema van Paganini, absoluut een van zijn beste werken. Je hoort Italiaanse passie en drama als nooit te voren, zeker ook in de zonnige Italiaanse symfonie van Mendelssohn. Voorop in de reis door Italië gaat de Duitse dirigent Ruth Reinhardt, een spraakmakend nieuw gezicht op de internationale podia. Ze stond wereldwijd al voor belangrijke orkesten en is nu voor het eerst bij het Residentie Orkest.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Onderdeel van:
RO NOW
Toppianisten

Credits

Ruth Reinhardt dirigent
Denis Kozhukhin piano