Matthäus Passion

Residentie Orkest & Nederlands Kamerkoor
Sat 30 Mar / 19:00 - 22:10
Sat 30 Mar ’24
19:00 - 22:10
  • Sat 30 Mar ’24
    19:00 - 22:10
    Concertzaal, Den Haag
De laatste dagen van Jezus als sterveling op aarde. Een verhaal van volharding en berusting, moed en reflectie, in dit wereldberoemde werk van Bach.

Programme

Bach Matthäus Passion

Het aangrijpende lijdens- en stervensverhaal van Jezus Christus. Van de laatste dagen van de zoon van God als sterveling op aarde. Bachs wereldberoemde Matthäus Passion is een tijdloos monumentaal werk over geloof, verraad, trouw, zelfopoffering, liefde en vergeving. Universele thema’s waarmee Bach ieder jaar een Matthäus-gekte creëert en velen in vervoering brengt. Met vanavond een absolute specialist van de Matthäus Passion voor het Residentie Orkest: onze vaste gastdirigent Richard Egarr. Richard Egarr is dé kenner van koorwerken van Bach. Hij werkte aan vele uitvoeringen van de Matthäus Passion mee, en nam ook een cd van het passieverhaal op. Vanavond dirigeert hij ons orkest, een cast aan stersolisten, het Nederlands Kamerkoor én de jongensstemmen van het Haags Matrozenkoor. De Stille Zaterdag voor Pasen is daarmee compleet.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Onderdeel van:
Feestdagen

Credits

Richard Egarr dirigent
Nick Pritchard evangelist
Peter Harvey Christus
Ilse Eerens sopraan
Barbara Kozelj alt
Joshua Ellicott tenor
Stephan Loges bas
Nederlands Kamerkoor
Haags Matrozenkoor