Residentie Orkest meets Storioni Trio

Residentie Orkest
Fri 26 Apr / 20:15 - 22:20
Fri 26 Apr ’24
20:15 - 22:20
  • Fri 26 Apr ’24
    20:15 - 22:20
    Concertzaal

Vernieuwing is van alle tijden. Vanavond Fagerlunds gloednieuw werk voor pianotrio en orkest én Beethovens Derde die ons de Romantiek inloodste.

Programme

Mendelssohn Ouverture ‘Die Hebriden’
Fagerlund Tripelconcert (Nederlandse première)
Beethoven Symfonie nr. 3 ‘Eroica’

Gastdirigent Antony Hermus dirigeert muziek waarvan de partituur nog nat is van de inkt. Sebastian Fagerlund heeft zijn Tripelconcert speciaal voor het Storioni Trio én het Residentie Orkest gecomponeerd. De Fin staat bekend als postmoderne impressionist van klanklandschappen, zeer extatisch en vernieuwend. Beethoven in zijn tijd kon er ook wel wat van.

Met zijn Eroica rekte hij alle mogelijke muzikale grenzen zóver op, dat we direct de Romantiek in gleden. Westerse en Aziatische invloeden hoor je terug in het stoere en toch ook kwetsbare werk van de Finse componist Fagerlund. Het Storiono Trio is een van ’s werelds meest toonaangevende pianotrio’s. Violist in het trio is onze eigen concertmeester Wouter Vossen. Zo komen alle muzikale lijntjes vanavond mooi bij elkaar tijdens de Nederlandse première van Tripelconcert.

De altijd welkome gastdirigent Antony Hermus eindigt heroïsch met Beethovens Eroica, de eerste romantische symfonie. Oorspronkelijk opgedragen aan Napoleon, totdat Beethoven erachter kwam dat de generaal vooral eigenbelang bevocht. Met een woeste pennenstreek maakte hij de opdracht ongedaan.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Antony Hermus dirigent
Storioni Trio