200 jaar Beethoven 9

Residentie Orkest
Fri 24 May / 20:15 - 21:40
Fri 24 May ’24
20:15 - 21:40
  • Fri 24 May ’24
    20:15 - 21:40
    Concertzaal, Den Haag

We kennen het allemaal: Alle Menschen werden Brüder uit Beethovens Negende symfonie. Een universele boodschap van vrede en harmonie op muziek.

Programme

One Minute Symphony
Beethoven Symfonie nr. 9

Ondenkbaar: je bent volledig doof en je schrijft de symfonie der symfonieën. Een kolossaal muziekstuk waaruit een universele boodschap van vrede en harmonie spat. Een boodschap actueler dan ooit. Tweehonderd jaar geleden schreef Beethoven zijn imposante Negende symfonie. Dat wordt wereldwijd gevierd. Ook in Den Haag, waar Alle Menschen werden Brüder onlosmakelijk met het Vredespaleis verbonden is. Het Residentie Orkest, een bijzonder solistenkwartet en het fantastische Laurens Symfonisch brengen je Beethovens monument voor de mensheid.

Onze vaste gastdirigent Richard Egarr gaat je voor in het feest der verbroedering. Met zijn Negende symfonie schreef Beethoven misschien wel de meest geliefde symfonie uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Hij veranderde daarmee hoe dan ook de muziekgeschiedenis radicaal. Hij zette een muzikaal monument voor de mensheid op muziek, met als hoogtepunt het wereldberoemde Alle Menschen werden Brüder van Schillers gedicht Ode an die Freude. Beethovens kroonjuweel is vol hoop en levenslust. Dat moet je een keer live meemaken!

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Richard Egarr dirigent
Ilse Eerens sopraan
Barbara Kozelj mezzosopraan
Joel Williams tenor
Andreas Wolf bas
Laurens Symfonisch koor