Midzomernachtsdroom

Theater Oostpool, Introdans en Phion
Sat 14 Oct and Sun 15 Oct
Sat 14 Oct ’23
and
Sun 15 Oct ’23

Deze Midzomernachtsdroom is volgens NRC "De beste Shakespeare bewerking in jaren" en Elsevier zegt "Dit is het diverse Nederland van de toekomst in actie". Dit hallucinante theaterspektakel is na een succesvolle Oost-Nederlandse tournee nu te zien in Amare.  Een  voorstelling die je niet wil missen!

Een theatrale explosie

Trouw

Theater Oostpool, dansgezelschap Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel bundelen opnieuw hun krachten en nemen je mee in de origineelste Shakespeare die je ooit hebt gezien. Met meer dan 35 performers op het toneel kun je rekenen op een avond vol kleur, uitbundigheid, humor en dat alles in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu.

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al dertig jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Of je nou een ervaren Shakespeare bezoeker bent of juist voor de eerste keer in een theater komt, Midzomernachtsdroom is een belevenis die je niet wil missen.

Duur 120 minuten zonder pauze
Kijkadvies: 14+ | In de voorstelling zit een stroboscopisch effect

Ooievaarspas discount 
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets. 

Of je nou een ervaren Shakespeare bezoeker bent of juist voor de eerste keer in een theater komt, Midzomernachtsdroom is een belevenis die je niet wil missen.

"Een wervelende en bijzonder geslaagde show”
“Dit is het diverse Nederland van de toekomst in actie.”
★ ★ ★ ★ ★ Elsevier

“Droomhuwelijk van entertainment en engagement”
“De beste Shakespearebewerking in jaren”
★ ★ ★ ★ NRC

“Een wervelende opeenvolging van dans, live muziek en theater”
“Een theatrale explosie”
★ ★ ★ ★ Trouw

Performers

Tekst William Shakespeare
Toneelbewerking Vera Morina
Regie Daria Bukvić
Muzikaal concept Joris Nassenstein
Choreografie Regina van Berkel
Balletmeesters Marlena Wolfe & Jorge Perez Martinez
Dramaturgie Madelon Kooijman
Scenografie Marloes & Wikke
Kostuumontwerp Dymph Boss
Lichtontwerp Yuri Schreuders

Regieassistentie Laurens van Lottum & Seppe Salomé
Kostuumatelier Femke van Neerven
Hoofd productie Rudy van Wijk
Productieleider Ilze Versloot
Hoofd techniek Nik Tenten
Marketing Daniel Jaspers, Femke Krijntjes & Luca Renting
Scènebeelden Joris van Bennekom
Spel Fahd Larhzaoui, Michiel Blankwaardt, Jatou Sumbunu, Shelley Bos, Armand Rosbak, Alkan Cöklü, Lotte Driessen, Tommie Kinneging, Ezra Koppejan, Sidar Toksöz, Ayisha Siddiqi & Ziggy Knel