150 jaar Hindoestaanse Immigratie

Met oa. Rakesh Yankaran, Rabinder Bholasing, Malini Awasthi en Anup Jalota
Sun 4 Jun
Sun 4 Jun '23
 • Sun 4 Jun '23
  13:00 - 22:00
  Gratis programma in de foyers
  Amare, Den Haag
 • Sun 4 Jun '23
  14:30 - 22:00
  Optredens van o.a. Rakesh Yankaran, Rabinder Bholasing, Malini Awasthi en Anup Jalota
  /Archief

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de eerste Indiase immigranten voet zetten op Surinaamse grond. Het hele jaar worden daarom activiteiten georganiseerd in het teken van de 'Aparwasi Divas', de immigratiedag. Op 4 juni wordt dit in Amare gevierd met diverse optredens, presentaties, cultuurmarkt eten van Hindoestaans en Surinaamse bodem.

Programme

In de Concertzaal 
14:30 – 17:00 Diverse optredens van nationale en internationale artiesten, zoals Rakesh Yankaran, Rabinder Bholasing en Malini Awasthi 
17:00 – 18:00 Pauze
18:00 – 19:30 Optreden van Anup Jalota

Voor het programma in de Concertzaal kunt u bij de kassabalie in Amare uw toegangskaart laten scannen en een polsbandje ophalen. Met dit polsbandje kunt u gemakkelijk de zaal in- en uitlopen.

Op het Kunstenplein, bij de Tribunetrap en in de Swing (gratis toegang)
13:00 – 21:30 uur
Slenteren door de geschiedenis van Hindoestaanse immigratie langs stands en podia met:

 • Literatuur over Hindoestaanse geschiedenis,
 • Streetfood uit de contractperiode,
 • Digitale tentoonstelling
 • Culturele back to back muziek uit de contractperiode uit Nederland en Suriname,
 • Culturele kledingdracht en bijouterie,
 • Orale verhalen uit koloniale periode. 

Bij de Tribunetrap (gratis toegang)
13:00 Opening
13:20 Baithak Gana met Natjania
15:00 Sandesh Sewdien
15:35 Vobis Koor
16:00 Sanjana Tracks + dansgroep
16:45 Swastika met Dewindersingh
18:30 Hira Brothers
19:30 No Merxi (uit Suriname)
21:30 Einde

In de Swing (gratis toegang)
14:00 – 19:00 In gesprek met diverse schrijvers van boeken over het koloniale verleden, de migratie en vergelijkbare thema’s.
Verkoop van deze boeken.
Signeersessies door de auteurs

Vanaf de voorbereiding in 2020 in het kader van koloniaal/slavernij verleden heeft Aparwási 150 jaar zich ingezet om de plek in Den Haag te zijn waar vóór, dóór en mét bewoners en samenwerkingspartners uit de wijken kunst en cultuur wordt geprogrammeerd, geproduceerd en gepresenteerd. 

Participatie staat bij Aparwási 150 jaar centraal. Alle mensen uit regio Den Haag kunnen op 4 juni a.s. van 13:00 uur tot 22:00 uur in theater Amare iets halen of brengen; iedereen is welkom om zijn/haar kennis over Hindustaanse immigratie op te doen en te genieten van kunst, iets te leren of andere mensen te ontmoeten. Deze dag zal de diversiteit van de Haagse bewoners zich weerspiegelen in de educatie en cultuur van de activiteiten.  

Aparwási 150 jaar heeft in de afgelopen drie jaar samen met diverse Hindustaanse en Haagse culturele organisaties vraaggericht gewerkt om een educatief en cultureel programma samen te stellen. Tijdens de voorbereidingsjaren heeft Aparwasi 150 jaar door samen te werken met partners uit Den Haag een goed beeld gekregen over de programmering op 4 juni. Zij brengen programma en publiek mee naar ons podium.  

Bij dit evenement is op verzoek van de producent geen stapelkorting van toepassing.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Let op: bij dit evenement is er gratis toegang tot het programma in de foyers. Dit programma is op verschillende locaties in Amare te zien. Namelijk in Foyer 2, Tango 1, Tango 2, Kunstenplein, Tribunetrap en Swing

Brasserie Amare
Maak je bezoek compleet met een lunch of diner bij Brasserie Amare!

➤ Bekijk het menu en reserveer een tafel