Matthäus Passion

Koninklijke Zangvereniging Excelsior
Sun 24 Mar / 14:30 - 18:00
Sun 24 Mar ’24
14:30 - 18:00
  • Sun 24 Mar ’24
    14:30 - 18:00
    Concertzaal

Met KZV Excelsior, kinderkoor Academy of Vocal Arts en Holland Symfonieorkest o.l.v. Mirjam van den Hoek

De Haagse Matthäus klinkt elk jaar op Palmzondag in Amare. Dit jaar wordt dit concert ingevuld door KZV Excelsior onder leiding van haar nieuwe dirigent, de jonge Mirjam van den Hoek. De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach behoort volgens velen tot de mooiste muziek ooit geschreven. Excelsior laat de muziek spreken in al haar facetten.

De muziek van Bach raakt! Ook zij die niet gelovig zijn, worden diep geroerd door dit beroemde werk over het lijden en sterven van Jezus Christus. De grote barokcomponist Johann Sebastian Bach gaf in dit werk stem aan alle partijen die getuige waren van de kruisiging of die daar verantwoordelijk voor waren. Op onnavolgbare wijze verbindt Bach muziek en vertelling.

De klanken gaan soms door merg en been en laten je wraakzucht, of wanhoop voelen. Maar, ook liefde, compassie en overgave klinken overtuigend in de Matthäus-Passion. De Koninklijke Zangvereniging Excelsior is opgericht in 1881. Excelsior is gedurende haar hele bestaan duidelijk aanwezig geweest in het culturele leven van Den Haag. De Matthäus Passion van Bach loopt als een rode draad door het repertoire van Excelsior. Na de eerste versie in 1911, is het vele decennia jaarlijks uitgevoerd. Tegenwoordig staat de Matthäus eens in de drie jaar bij het koor op het programma.

 

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

 

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop. 

Credits

KZV Excelsior

Holland Symfonieorkest

Leon van Liere evangelist

Pierre Mak Christus

Lauren Armishaw sopraan

Dave ten Kate altus

Arco Mandemaker tenor

Jan Willem van der Hagen bas

Ivanka Neeleman viola da gamba

Eric Koevoets continuo  

Kinderkoor van Academy of Vocal Arts

Mirjam van den Hoek dirigent