Workshop Georgische Polyfonie

Door musicoloog en zangeres Nana Mzhavanadze
GEORGIË FESTIVAL I.S.M. EUROPALIA GEORGIA
Sat 28 Oct 14:00 - 17:00
Sat 28 Oct '23
14:00 - 17:00

Houd je van zingen en heb je enige ervaring met (meerstemmige) koorzang? Dan is deze speciale workshop inclusief pop-up performance in Amare echt iets voor jou! Geniet van samenzang en leer meer over Georgische Polyfonie, onder begeleiding van musicoloog en zangeres Nana Mzhavanadze. 

Zing zelf mee en ontmoet Georgische koorzangers!

Gerenommeerde Georgische musicoloog en zangeres Nana Mzhavanadze komt speciaal voor het Europalia Georgie festival naar Den Haag. Zij is een belangrijke drijfkracht achter het behoud en de revival van het polyfonische erfgoed.

Nana neemt je aan de hand van voorbeelden mee in de rijke traditie van de Georgische zang en de verschillende stijlen. Je zult samen een stuk instuderen om later die dag als pop-up te presenteren in de publieke ruimte van Amare.

Zaterdag 28 oktober vindt er naast een een bijzonder drieluik van concerten plaats in de Concertzaal: A night of Georgian Polyphony. Drie uitmuntende koren zullen uiteenlopende stijlen en stukken ten gehore brengen. Ter inspiratie zal er voor de workshop deelnemers een meet & great plaatsvinden voor het pop-up concert met enkele van deze professionele zangers.

Bezoek na de workshop de voorstelling A night of Georgian Polyphony.

Praktische informatie over deze workshop

  • Aantal deelnemers: 25-30
  • Aanvang workshop: 14:00
  • Einde workshop: 17:00
  • Pop-up presentatie: 19:15-19:30
  • Pauze met koffie en thee is inbegrepen
  • Ervaring met het zingen van meerstemmige zang is een pre, maar niet verplicht
  • Markt met buffet is aanwezig het Kunstenplein (begane grond) op eigen kosten.

TIP: Lezing Georgische polyfonie
Voor tickethouders van het programma A night of Georgian Polyphony is er de mogelijkheid om, voorafgaand aan het concert (van 18:30-19:00), een inleiding/lezing te volgen over Georgische polyfonie door Nana Mzhavanadze. Kom meer de weten over de geschiedenis, de kleurrijke stijlen en de regio’s van Georgië die deze mystieke groepszang inspireren.

Let op! Het ticket voor deze workshop is uitsluitend voor deelname aan de workshop. Het concert in de avond is hierbij niet inbegrepen. Koop hier je kaartje voor het avondprogramma:
A night of Georgian Polyphony