Grauzone presents: The Big Loud Thing

Ensemble Klang
Fri 9 Feb / 19:00
Fri 9 Feb ’24
19:00 - 19:30

Het Haagse Ensemble Klang bestaat 20 jaar en viert deze 2 decennia van nieuwe sonische creaties en muziek maken met andere musici, vrienden en collega's met een reeks pop-up concerten in Amare!

Programme

Met elementen van Zappa, minimal en tv-jazz, is Monster een meerdelig instrumentaal werk geïnspireerd door zelfverlossing en de terreur van de moderne wereld. Componist John De Simone beleefde een levensveranderende openbaring tijdens het kijken naar een aflevering van Mad Men. Terwijl hij zijn eigen leven omgooide, zag hij de politieke, economische en ecologische wereld steeds slechter worden. Deze vier delen, geschreven voor Ensemble Klang in 2018, hebben de volgende titels en beschrijvingen:

- Thank you, Mad Men!
I lost 8 stone in the first year! (put some back again, then lost some again – it is a journey)
- I can dance now!
Here I am at Sleazy's making some moves in my smaller body – what happens if I ask a girl to dance?
- When Autumn Leaves Start to Fall
As I surprisingly manage to reach my 40s, the generation above me take the ladder with them
- They're Still Winning.
Trumps still in power and Brexit is still happening, and I am still fat - but I am thinner, and the opposition is growing.

Dit concert is onderdeel van de gratis concerten die Grauzone presenteert onder de noemer Graustad. 

Artistiek leider en gitarist van Ensemble Klang, Pete Harden: "We hebben het enorme genoegen gehad om te werken met een aantal van onze muzikale helden, van Heiner Goebbels tot Éliane Radigue, van Louis Andriessen tot Bang on a Can. Eigenzinnig en inspirerende mensen, die allemaal werken creëren die nieuwe en onverwachte werelden oproepen. De werken vallen buiten elk genre en omarmen muziekstijlen die raken aan jazz, pop, drone en elektronica. We zijn blij dat we met de Big Loud Thing van dit jaar in Amare, in onze thuisstad Den Haag, een kleine showcase kunnen geven langs een aantal hoogtepunten en fanfavorieten uit ons (gelukkig nog steeds groeiende) repertoire!

Over Ensemble Klang
Het zeskoppige Haagse Ensemble Klang bestaat in 2023 precies 20 jaar. De leden leerde elkaar kennen terwijl ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerden. Ze deelden een honger naar nieuwe muziek en de drive om die muziek, zo goed en compromisloos mogelijk, een podium te bieden. 20 Jaar later is die drive binnen het ensemble nog even sterk aanwezig en vertaalt zich dat naar meer dan 200 voor het ensemble geschreven composities, concerten in binnen en buitenland en samenwerkingen met grote hedendaagse componisten zoals Peter Adriaansz, Oscar Bettison, Michael Hersch, Éliane Radigue, David Lang en Julia Wolfe.

www.ensembleklang.com

Credits

Ensemble Klang's Big Loud Thing 010

Monster (de Simone)