Niels Tausk invites...

Jazz em Brasse
Sun 28 Apr 15:30 - 18:00
Sun 28 Apr ’24
15:30 - 18:00

Niels Tausk is geen onbekende in de Haagse jazz wereld. Als docent op de conservatoria van Den Haag en Amsterdam heeft hij de laatste 25 jaar een hele generatie nieuw jazztalent helpen opleiden.

Hij komt met een fris kwartet, met daarin de veelgeprezen pianist Timothy Banchet, meesterbassist Jos Machtel en aanstormende ster Sander Smeets op drums. Verwacht een swingende mix van de mooiste standards, eigen composities en een vocale bijdrage, recht uit het hart. Tausk is te horen op meer dan 40 CD’s en speelde met grootheden als Bud Shank, Ferdinand Povel, Kenny Baron, Jim Hall en Paul Heller.

Part of

Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) organiseert jaarlijks zo´n zestig jazzconcerten bij diverse podia in Den Haag. PDNK richt zich daarbij vooral op musici die een band met de Haagse regio hebben. In Brasserie Amare organiseert Podium De Nieuwe Kamer jazzconcerten in samenwerking met Open Amare.

De concerten worden samen met (internationale) studenten van het Koninklijk Conservatorium georganiseerd. Er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuw talent. Jazz em Brasse biedt een ruime presentatie vanuit de Haagse jazzscene. Tijdens de pauze wordt een bijdrage van het publiek gevraagd om jazz op dit podium in stand te kunnen houden.

Performers

Niels Tausk trompet en flugelhorn
Timothy Banchet piano
Sander Smeets drums
Jos Machtel bas