Alexander Beets Quartet

Jazz em Brasse
Sun 30 Jun / 15:30 - 18:00
Sun 30 Jun ’24
15:30 - 18:00

Als de naam Beets waar dan ook ter wereld valt, zal er ergens een jazzliefhebber opstaan en luisteren.

Tenor krachtpatser Alexander Beets heeft de afgelopen decennia internationale faam geoogst met zijn explosieve geluid en onmiskenbare swing. Hij trad op in line-ups met grootheden als Igor Butman (RU), Deborah Brown (USA), Sylwester Ostrowski (PL) en Koh Mr. Saxman (TH).

Als eerbetoon aan de legendes die hem door de jaren heen hebben geïnspireerd, speelt Alexander Beets muziek van onder andere Stanley Turrentine en Cole Porter. Dit doet hij samen met een line-up van de nieuwste en beste Nederlandse muzikanten.

Part of

Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) organiseert jaarlijks zo´n zestig jazzconcerten bij diverse podia in Den Haag. PDNK richt zich daarbij vooral op musici die een band met de Haagse regio hebben. In Brasserie Amare organiseert Podium De Nieuwe Kamer jazzconcerten in samenwerking met Open Amare.

De concerten worden samen met (internationale) studenten van het Koninklijk Conservatorium georganiseerd. Er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuw talent. Jazz em Brasse biedt een ruime presentatie vanuit de Haagse jazzscene. Tijdens de pauze wordt een bijdrage van het publiek gevraagd om jazz op dit podium in stand te kunnen houden.

Credits

Alexander Beets tenor saxofoon 
Miguel Rodriguez piano
Marius Beets contrabas
Sven Rozier drums